Askehave – sæson 2 – Et hus for de døde

Handlingen: 
Malin Askehave har været i Nice – herfra har hun chokerende nyheder med hjem til sine nærmeste. Men hun er i tvivl om hun skal røbe disse hemmeligheder, eller om det er bedst at holde dem for sig selv. Men nu hun er slet ikke i tvivl om grunden til faderens selvmord, så meget ligger fast. 

Malin har, efter den ældste storebrors død, overtaget direktørstolen i Askehave Shipping. Hendes stol brænder imidlertid under hende, hun fornemmer tydeligt, at der er nogen der arbejder på at få hende væltet af magten. Hun er i tvivl om der i det hele taget er nogen i firmaet hun kan stole på.  

Hun plages meget af de grumme afsløringer der blev fremlagt i Nice, hun er ikke længere så stolt af, at være en Askehave – hun er faktisk ved at være overbevist om, at det er noget der ligger til familien – en ondskab der hurtigt kan komme ude af kontrol. 

Hvad med pressen ? Hvis de finder ud af familiens fortid, så vil det helt klart gå ud over firmaets aktier, firmaets fremtid. 

Malins forhold til kæresten Casper er bestemt heller ikke afklaret. De har begge haft kortvarrige sidespring, men de har den lille Balder sammen, og det er jo værd at kæmpe for. Men hvad hvis Casper finder ud af at hun har haft intim selskab af den nye personlige assistent, Henrik ?

Bandet, Gaia 5 har lige udgivet en ny plade og dette optager naturligvis Casper meget. De har fået en ny sangerinde Sidsel Tanggård, der gør alt for at blive accepteret af gruppen og især af Casper. Jalousien ligger og lurer om hvert et hjørne. 

Derudover har Malins bror Robert store problemer. Han befinder sig pludselig midt i en shitstorm fra diverse medier. Han har svært ved at holde fingrene fra de kvindelige ansatte på hans kontor – eller han har snarere svært ved at forstå, at kvinderne ikke synes han er jordens 8. vidunder og derfor kan gøre lige hvad der falder sig ind – og at dette ikke har konsekvenser. 

 

Anmeldelsen : 

Askehave 2 – Et hus for de døde, er anden sæson i serien om den unge Malin Askehave, der er tvunget ud i et liv hun ikke selv har lyst til. Hun er bundet af familiens krav, der gør at hun er tvunget til at sætte sig i direktørstolen efter faderens tragiske selvmord i sæson 1. 

Men denne her sæson kan så meget mere. Der er masser af følelser i spil hele tiden i denne “original” Jalousi, sexcikane, kidnapning, familiehemmeligheder og meget, meget mere.

Fortællingen bliver for det meste fortalt fra Malins perspektiv, skrevet i 3. person. Dog er der afstikkere til andre hovedpersoner og scenarier hvor Malin ikke er til stede. 

Vil lige fremhæve kidnapningen af Malins nærmeste familie. Disse passager er virkelig godt skrevet. Læseren inviteres med helt ind i den tarvelige kælder hvor de bliver skjult, det giver kuldegysninger ned af rygradden og kidnapperne ligger ikke fingre imellem, med hensyn til midler at afpresse den stakkels Malin med. 

Oveni skal Malin håndtere sin bror, der indimellem faktisk agere storebror, men også selv har store problemer og derfor kan empatien indimellem være svær at finde frem. I sæson 1 havde han svært ved at acceptere at firmaet i det hele taget skulle køres videre, han er ansat på et kontor hvor miljøet ligger på øverste hylde og det harmonere skidt med et shippingfirma. 

Jakob Melander formår at fastholde spændingen i lang tid, og derefter falder handlingen lidt til ro, eller også sker der det modsatte, handlingen slår lige en twist og læseren bliver sendt ud på endnu en følelsesmæssig rutsjetur. Denne disciplin er Melander rigtig god til at jonglere med. 

Det værste er, at læseren nu sidder med hjertet oppe i halsen, for hold da op for en cliffhanger der bliver smidt til sidst. Det bliver rigtig svært at vente med at få sæson 3…

Askehave 2 – Et hus for de døde kan læses eller lyttes på Mofibo, med Grete Tulinius som oplæser. Hun er en udmærket oplæser, hun  formår at fastholde lytteren. 

 

Jakob Melander har også skrevet : (dem der er fremhævet med blåt, er anmeldt på siden) – klik på titlen.. 

Serien om Lars Winkler : 

  1. Øjesten
  2. Serafine
  3. De berusedes vej
  4. Det bedste til mig og mine venner
  5. De døde og de ufødte
  6. Fjenden iblandt os

Elektra – Krimi Standalone

Askehave 1 – Forbandede blod – Storytel Original 

Faktaboks: 

Titel: Askehave Sæson 2 – Et hus for de døde 
Forfatter: Jakob Melander 
Genre: Storytel Original – Krimi 
Forlag: Storytel 
Udgivet: 2019
Sider : 10 afsnit – kan lyttes på 10 timer og 25 minutter 
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)