De hængte hunde

De hængte hunde Book Cover De hængte hunde
Oxen #1
Jens Henrik Jensen
Kriminalroman
Politikkens forlag
2012
Hardback - e-bog og lydbog
442

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Niels Oxen er tidligere jægersoldat med store udmærkelser og flotte medaljer.

Problemet er, at han har udbredt PTSD som følge af de mange uhyggelige oplevelser han har haft under sine udstationeringer i krigshærgede lande.

Han beslutter sig for at gøre sin tilværelse nemmere at håndtere, ved at gøre sit liv så overskuelig som mulig. Han tager sin hund med ud til en skov og lever der alene og finde de fødevarer han skal bruge i skoven.

Dog kommer han ind imellem på en nærliggende restaurant for at finde gode madrester i skraldespanden.

Dette virker umiddelbart også som en god ide, men han bliver hurtigt spundet ind i en mysterium der handler om hængte hunde og likvidering af disse hundes ejere.

Grunden til dette er at en af mordene foregår netop i den skov Oxen har slået sig ned, og politiet finder fodspor efter ham og hunden omkring godset som offeret er blevet dræbt i.

Oxen bliver hentet ind til afhøring og det ender med at PET engagere Oxen til at lave sin helt egen efterforskning af hvad der er sket.

Det første han finder ud af er at denne likvidering hænger sammen med andre mord hvor der også har brugt hængte hunde som advarsel før det endelige mord.

Bogen hænger fint sammen og beskrivelserne af omgivelser, personer og handlingen er flot skrevet og bærer præg af at forfatteren har lavet en grundig researche omkring PTSD og danmarkshistorie.

Det er meget spændende læsning der giver rejste børster hos selv den mest garvede læser.

Dog synes jeg der bruges umanerlig meget tid på Niels Oxen og hans baggrundshistorie der får den oprindelige sag til at falde lidt i baggrunden i dele af bogen