Elektra

Kain og Abel historien på mere end en måde

 

Andreas Bjørn er efterforsker i drabsafdelingen på Københavns politigård. Hans karriere blev “valgt” da hans storebror bliver skudt, under jagten på kunsttyve, for 10 år siden.For at komme tæt på det materiale, der blev optaget under efterforskningen af mordet, ser Andreas ingen anden udvej end selv at lade sig hverve hos politiet.

Nu sker et lignende kunsttyveri. En Godstransport bliver overfaldet og chaufføren og hans følger bliver skudt på klos hold. Andreas øjner nu chancen for at få den gamle sag taget op igen.

Katharina er datter af en storpolitisk familie. Begge hendes brødre Thomas og Anders er medlemmer af de radikale venstres gruppe på Christiansborg. Anders er leder af partiet og bliver formodentlig snart udpeget til at være kongelig rådgiver og Statsminister. Det seneste valg har ikke kunnet fordele magten i Danmark og man forventer at, den tjans skal Anders have. Storebror Thomas, er næstformand i partiet og har altid ligget lidt i skyggen af sin lillebror.

Efter en familiemiddag bliver Anders fundet i familiens køkken i armene på sin storebror, dræbt af en økse.

Dette er lige guf for medierne der straks smeder historier om Thomas og jalousi. Idet gruppen forventer at det nu skal være Thomas der skal være den nye leder af partiet.

Katharina har, for år tilbage,  været kæreste med Andreas og opsøger ham nu, for at overtale ham til at hjælpe med at få Thomas ud af den suppedas han er havnet i. Problemet er bare at Andreas har sagt op hos politiet og har faktisk ikke mulighed for at hjælpe, mener han..

Da de graver lidt i historien finder de ud af at Katharinas far i sine unge dage har været i Athen, samtidig med studenter-oprøret i 1973, og fik lidt mere med hjem dernede fra, end han havde regnet med.

Jakob Melander har skrevet en fremragende krimi for bibelforlaget. Det er en ny fortolkning af Kain og Abel – historien fra biblen. Han formår at få historien flettet ind på mere end en måde.

Hele romanen er skrevet i nutidsform, og dette giver læseren en følelse af at “være med” i handlingen, og gør bogen meget nærværende og levende.

Historien fortælles udfra flere forskellige personer. Men man ved altid hvem man følger og hvornår i kronologien handlingen udspiller sig. Yderst elegant.

Bogen har lidt af det hele, krimi, kærlighed, spænding, lige det der skal til for at skabe en god krimi.

Faktaboks: 

Titel: Elektra
Forfatter: Jakob Melander
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Bibelforlaget 
Udgivet: 2017 
Sider: 456
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)