Askehave – Forbandet blod

Søskendeparret Malin og Robert har i de sidste 8 år ikke haft kontakt til resten af familien. Familien Askehave er en ret velhavende en af slagsen. De ejer en shippingvirksomhed – Askehave Shipping der er et multinationalt firma. De har indbringende forretninger i hele verden. I spidsen for firmaet sidder faderen med den ældste søn, Michael ved sin side. 

Malin Askehave er den yngste. Hun er i mellemtiden blivet forsanger i et ret kendt band – Gaia 5, hvor også broderen Robert og Malins kæreste er medlemmer. De har sammen skabt et band der er kendt for at støtte op omkring miljøforkæmpere, og ofte gå gratis på scenen til fordel for den type  organisationer. 

Disse aktiviteter er ikke just med til at styrke forholdet mellem børn og forældre, idet et shippingfirma jo er kendt for at forurene temmelig meget. 

Men nu holder faderen 60 års fødselsdag og Malin har overtalt Robert til at de skal dukke op. Malin er for 6 måneder siden blevet mor til lille Balder og det er på tide at han får hilst på mormor og morfar. 

Men festen bliver bestemt ikke lige det man ønsker sig mest. En skelsættende begivenhed gør at Malin nu står i et dilemma. Hun har familien på den ene side, der ønsker at hun træder ind i familievirksomheden på en toppost og på den anden side har hun sin ene bror, og kæresten ikke mindst, der ønsker hun skal udfylde sin rolle i det band de har skabt sammen. 

 

Askehave – Forbandet blod er en såkaldt “original” der ligger på Mofibo. Det er starten på en serie skrevet af Jakob Melander. Dette er bestemt en meget lovende start. 

En dramatisk fortælling om den berømte “lus mellem to negle” hvor der skal vælges mellem pligt og fornøjelse – og det er ikke engang rigtigt. På en måde er det jo pligt og pligt – men hvilken pligt skal man vælge? 

Dilemmaet er så godt beskrevet at man som læser ikke kan lade være med at stille sig selv det spørgsmål – hvad ville jeg have gjort i hendes sted ?

Det bliver også bevist flere gange at selvom Malin synes at hun gør det bedste hun kan, skal hun alligevel se sig over skulderen – mere end en gang – det er ikke alle der kun vil hende det godt. Selvom de bedyrer det udadtil . 

 

Selvom Askehave ikke er en bloddryppende krimi, er der ikke sparet på chokeffekter og twists, der overrasker gang på gang, i bedste “Melanderstil”. Det er klædeligt at vi nu for anden gang at oplever forfatteren udenfor sin “komfortzone” – altså uden Lars Winkler under pennen. Det er altid dejligt at lære nye personer, miljøer og hemmeligeheder at kende. 

Glæder mig rigtig meget til at læse anden sæson af “Askehave” – der bestemt lagt op til at det ikke bliver en kedelig omgang. 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Askehave – Forbandet blod
Forfatter: Jakob Melander 
Genre: Krimi – Original (Mofibo)
Forlag: Mofibo
Udgivet: 2019
1. sæson er på 10 afsnit og tager 10 timer at lytte 
Oplæser: Grete Tulinius
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)