Skytsengel

Ravn og den britiske bulldog, Møffe har været på en lang ferie i motorbåden. Så bådens skipper kommer hjem med langt hår, skæg og en mørkebrun teint. Han glæder sig til at se de nærmeste venner igen, det bliver træls i længden kun at have Møffe at tale med. Da de nærmer sig Christianshavn er det tydeligt at der er sket noget ud over det sædvanlige. Der er et mylder af politi, ambulancer og afspærringsbånd overalt. 

En skytte har overnattet i Frelserkirken. Han har planlagt at gennemføre en diabolsk plan næste formiddag, før kirken åbner igen for offentligheden. Den mystiske overnattende kirkegæst har pakket en taske hjemmefra – med dødsensfarligt indhold. Fra kirkens tårn venter han til solens stråler funkler på den helt rigtige måde, så han er svær at få øje på for folkene udenfor kirken. Nu har han arbejdsro!

Han samler sin riffel og ligger an til en massakre i hjertet af Christianshavn. Han sigter ned i folkemængden – nogle af de ofre han udser sig er planlagte, andre er det langt fra.

Da Ravn hører om attentatet bliver han straks bekymret for den lille klike – Victoria, Belinda, Eduardo og Johnson. Det er de mennesker han sætter mest pris på – de holder alle til i det ramte område. Desværre bliver frygten til virkelighed…..

Kort tid efter attentatet bliver Ravn kontaktet. En advokat forsøger at ringe ham op utallige gange. Hun ønsker at han genoptager sin gerning som privatdetektiv, idet hendes klient har en søn hun savner. Desuden er denne klient bange for at denne fortabte søn kan være skytten fra frelserkirken.

Ravn havde ellers bestemt sig – han gider ikke det der privatdetektiv-halløj mere. Det har været ved at koste ham livet op til flere gange, så det er nu tid til et karriereskifte. Da advokaten opsøger Ravn og Møffe på deres motorbåd, overtales han modvilligt til at skimme den journal der er lavet omkring klientens søn. Da Ravn opdager at sønnen blev erklæret død for år tilbage, er der ingenting der giver mening længere.

 

Anmeldelsen:

Ravn er tilbage, og det er med et tempo der gør læseren helt forpustet.

Jeg vil med det samme slå fast at ”Skytsengel” sagtens kan læses selvstændigt – men der er bestemt ingen grund til at snyde sig selv for at læse de foregående bind om Ravn og kliken på Christianshavn. Så hvis du er “Ravn-jomfru” så skal du bare igang.

Denne roman er nr 6 i rækken – nogen vil måske endda sige at det er nr 1. Det kommer af, at forfatteren har skrevet om en gennemgående sag i de første 5 bind, der nu er opklaret. Det samme kommer til at gøre sig gældende i de næste 5 bind. Der vil være et bånd imellem denne og de næste 4 – siger Michael Katz Krefeld. Så der er sørme noget at glæde sig til.

De læsere der kender kliken på Christianshavn, bliver i denne roman udfordret voldsomt på følelserne. En af de faste figurer bliver ramt i den massakre der starter bogen og dette bliver taklet meget forskelligt af de andre i kliken. Dette er til tider hjerteskærende, men giver også et smil om læben i ny og næ.

Uden at afsløre for meget om gerningsmanden, så vil jeg sige at han er skrupelløs, hævngerrig, ond og udspekuleret – lige som vi gerne vil have ham. Der er dog korte perioder hvor man får lidt ondt af hans skæbne, men der er i princippet ingen mennesker der er gennemført onde, og det gælder altså også ham her.

Skytsengel er skrevet af en af Danmarks bedste krimiforfattere og dette lever bogen klart op til. Jeg læst “Skytsengel” på 24 timer – kunne slet ikke slippe den igen.

Denne fremragende krimi er en af de bedste bøger jeg har læst i år – så alle krimielskere skal bare kaste sig over denne “bogperle” – Man får en oplevelse ud over det sædvanlige.

Ville ønske jeg havde flere stjerner til min rådighed….

 

Michael har ligeledes skrevet:

Serien om lægen Maja Holm:

1. Før stormen
2. Pans Hemmelighed


I serien om privatdetektiv Thomas ”Ravn” Ravnsholdt

1. Afsporet (2013)
2. Savnet (2014)
3.Sekten (2015)
4. Dybet (2016)
5. Pagten (2017)

Standalone : (foreløbig)

Mørket kalder

 

Faktaboks: 

Titel: Skytsengel
Forfatter: Michael Katz Krefeld
Genre: Kriminalroman – Ravn #6
Forlag:Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2019
Sider : 429
Bedømmelse:
 6 out of 6 stars (6 / 6)