Okker Gokker

Kan man leve med at begå mord?

Et ungt par blaffer hjem efter en koncert. På et øde sted bliver de samlet op af en mørk varebil. De er godt gennemkolde og bliver budt på varm kaffe. De tager gladelig imod.

Det næste de husker er, at de vågner op på bunden af en gammel svømmebassin. De er blevet kidnappet på den mest udspekulerede vis. Deres bortføre har sørget for at omgivelserne er totalt lydisoleret og umulig at flygte fra. De har hverken mad eller vand. De har en fremmed mobiltelefon, der naturligvis er kodet, så der kan komme opkald ind – men ikke ud.

Telefonen ringer dem op og de får at vide, at der også ligger en pistol på bunden af bassinet. Den har kun en kugle i tromlen og den skal bruges på den af de to, der ikke vil op igen. Den der bruger pistolen vil blive hjulpet ud i friheden igen. Et hjerteskærende valg, skal nu træffes og det er de unge mennesker hele 14 dage om.

Stærkt forkommen kommer pigen ud af deres fangenskab, men politiet har meget svært ved at tro på hendes historie. Man har mødt mange koldblodige mordere men dette her er alligevel for stærkt.

Kommisær Helen Grace bliver sammen med sin faste makker Mark sat på sagen. Da de finder stedet hvor den unge mand ligger, skudt i ryggen og alle de retsmedicinske prøver man efterfølgende tager fra ham, tyder på at pigen taler sandt. Nu bliver politiet klar over at de er oppe imod en yderst koldblodig morder.

To midaldrende mænd løber tør for benzin på vej hjem fra en forretningsmiddag. Det virker lidt underligt, for de har inden hjemrejsen netop sørget for at tanke op.

De bliver gemt i en kul-silo uden flugtmulighed. Men med det samme dillema som det unge par fik.

Da sagen udvikler sig og flere ofre findes, lækkes der detaljer til pressen og Helen må lede i egne rækker for at finde synderen, der måske mod sin vilje hjælper morderen med at følge deres opklaringsarbejde.

Mark, hendes nærmeste medarbejder er lige blevet skilt fra konen. Han er weekendfar for sin lille datter og er ikke særlig god til det. Han nærmest drukner i selvmedlidenhed og har kastet sig over flasken. Men hvor langt er han egentlig ude?

 

En nervepirrende thriller, hvor alle parter i sagen bliver fulgt. Både morder, Helen Grace og ikke mindst de dilemmaer ofrene bliver udsat for og de kvaler de har, med at finde ud af, hvem af dem der skal være den heldige. Men hvem er egentlig den heldige ? Den der bliver dræbt eller den der nu er morder, og skal leve med det bagefter. Morderen er koldblodig nok til at vælge en “makkerpar” der kender hinanden godt.

En rigtig fin debut og god start på en serie der lover godt. Den er meget uhyggelig på det psykologiske plan.

En rigtig spændende hovedperson som vi ikke får så meget at vide om, og alligevel er hun fascinerende. Man kan godt fornemme at forfatteren har erfaringer fra tv – med at lave dramaer som “tavse vidner” som også er meget psykologiske i deres virkemåde.

 

Faktaboks: 

Titel: Okker Gokker
Serie: Helen Grace #1
Forfatter: Matthew Arlidge
Genre: Thriller 
Forlag:  Jentas
Udgivet: 2017 
Sider: 344
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.