En hjælpende hånd

Det nemmeste er ikke altid det bedste

En hjælpende hånd Book Cover En hjælpende hånd
Gillian Flynn
Psykologisk thriller
Gads forlag
2015
Lille lækker hardback novelle
105

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Novellens hovedperson har haft en meget svær barndom. En mor der ikke gad have et barn. Hun blev tvunget til at tigge på gaden, dog godt instrueret af sin mor.

Hun ender med at flygte hjemmefra i en meget tidlig alder og finder eftermiddagsjob i "den hjælpende hånd". Et sted der umiddelbart ligner et spirituelt sted hvor man kan få læst sin fremtid, aura og hånd. Dette er også efter grundig undervisning fra stedets indehaver. Der foregår noget andet i baglokalet af lidt anden karakter.

En dag kommer en tilsyneladende meget rig kvinde, Susan til butikken - hun virker  meget ulykkelig og bange og ved ikke rigtig om hun er gået forkert. Hun vender dog tilbage flere gange og vores hovedperson øjner en god mulighed for at score nogle penge. Men muligvis skulle hun havde valgt et andet offer.

Grunden til at Susan i første omgang opsøgte "en hjælpende hånd" kommer først op til overfladen efter hovedpersonen har besøgt familien i hjemmet. Her finder hun blod på væggene, en meget uhyggelig 15 årig teenager og en haleløs kat - der er noget galt i det hus !!!

 

I begyndelsen af novellen virker handlingen nærmest lidt tynd og overflødig - men efterhånden som historien ruller sig ud giver det hele mening. "En hjælpende hånd" er godt bygget op og slutningen er ganske enkelt genial...

Så hvis du er med på et godt gys så find denne lille thriller - du bliver ikke snydt - 4 store funklende stjerner herfra