Stalker

 

 

 

Stalker Book Cover Stalker
Joona Linna - serie # 5
Lars Kepler
Kriminalroman
Gyldendal
2014
alle formater
613

Bedømmelse: (6/6 stjerner)

Her går man ind til 613 sider spækket med spænding, og det var så den korte version.

Her bliver man inviteret ind i et univers som er svær at forestille sig. Man bliver præsenteret for stalkingens grimme ansigt i alle dens facetter. Beskrivelsen af kvindernes fornemmelse af at blive iagttaget og frygten der følger med bliver beskrevet rigtig flot i bogen. Man griber sig selv i at gå ud og tjekke om ens dør virkelig også er låst et par gange mens du læser i denne bog.

Stalker lever helt op til mine forventninger og er ligeså fremragende som Sandmanden som var den bedste bog jeg læste sidste år

I denne bog vender Joona Linna tilbage efter et tilbagetrukket liv i ødemarken. Her har han gemt sig med sin kone og datter af frygt for at blive slået ihjel af netop Sandmanden. Idet der bliver fundet en legemsdel af ham i vandet som man med sikkerhed kan fastslå er fra ham vender Joona så tilbage.

Han hjælper sin gamle ven fra første bog – hypnotisøren – Erik Maria Bark, med opklaringen af Stalkersagen – hvor mange beviser peger på Erik som gerningsmand…

Det er svært at ligge bogen fra sig men det er også i visse dele af bogen svært at vende næste side så uhyggelig er den.