Over grænsen

Gys der går til at godt formål

Over grænsen Book Cover Over grænsen
Jussi Adler Olsen, Elsebeth Egholm, Eva Maria Fredensborg, Lotte og Søren Hammer, A.J Kazinski, Jakob Melander, Jesper Stein
Kriminal-noveller
Politikken
2016
203

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

En flot samling af noveller, fra nogle af Danmarks bedste forfattere pt.

Der følger en lille beskrivelse af hvad de forskellige historier handler om - men ingen spoilers - nærmere appetitvækkere..

Sprækken - Jussi Adler-Olsen

En traumatiseret tysk soldat vender for tidlig hjem fra 2. verdenskrig. Han ved, alle vil se ham som kujon og går godvillig med til, at hans kæreste gemmer ham på loftet. Hun fortæller ham at hvis han bliver fundet bliver han skudt af nazisterne. Hans liv på loftet bliver af længere varighed.

Vandrende skygger: Elsebeth Egholm

En enlig kvinde er endelig blevet sig selv efter et voldelig forhold til sin ægtemand. Han er sprunget i havet fra færgen og er forsvundet.

Konen nyder nu livet og har købt sig en nedlagt landejendom med stor have til, som hun nyder at gå og nusse i.

 

Den fremmede: Eva Maria Fredensborg

Vejrudsigten lover orkan, samtidig med at den fremmede kommer ud på gården.

Det stiller de sære personer i det lille samfund i et dilemma - skal man være gæstfri og byde den fremmede motorcyklist ind på kaffe, til orkanen har lagt sig, eller skal man sende ham ud i den visse død?

 

Den blå ged: Lotte og Søren Hammer

Natløbet på lejrskole i Sverige er en (u)hyggelig tradition som alle børn husker når de kommer hjem igen.

Arrangøren af natløbet har været den samme de sidste 21 år og der bliver udvekslet mange minder om de forrige år - i forskellige versioner.

Bentzon på broen: A.J Kazinski

Er det tilladt at holde fri, når man er med sin kone til firmafest? Hvad vejer mest, at kunne holde øje med sin elskede kone, der flirter kraftigt med en kollega eller hjælpe en desperat springer ned fra Øresundsbroen ?

 

Fredensborg: Jakob Melander

Politiassistent ser tilbage på sin første mordsag. En ung kvinde bliver fundet myrdet på et kollektiv i det indre København.

Alle naboer og venner bliver afhørt, her lære den unge politiassistent at det ikke altid er det mest åbenlyse der er løsningen på mordgåder.

Samtidig viser det sig at hans læremester bærer på en uhyggelig bagage fra fortiden.

 

Gudinden: Jesper Stein

Et mulig selvmord skal undersøges. Axel Steen får opgaven at finde hoved og hale i sagen.

En ung kvinde, lægefrue og mor til en lille dreng findes død i en bil af ældre dato. Hun er tilsyneladende død af kulilteforgiftning, der er ingen tegn på ydre vold på liget, men alligevel er der noget der ikke passer, synes Axel. Som vanlig for ham bliver han opslugt af sine egne teorier og hans metoder til at finde sandheden er u ortodokse.

 

Bogen er godt skruet sammen og der er noget til alle krimifans. Små krimimysterier, alle med gode plots og fine twists, kun begrænset af den plads de har fået til rådighed.

Et must til alle sengeborde sommeren over.

4 stjerner herfra - flot initiativ at kunne støtte en god sag på denne måde.