Grønt Støv

Debut for Louise Rick

Grønt støv Book Cover Grønt støv
Louise Rick #1
Sara Blædel
Kriminalroman
Peoples Press
2004
alle
345

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

Louise Rick er ansat i drabsafdelingen ved Københavns Politi.

Hun er lidt af en karrierepige og hendes arbejde kommer forud for alt andet,. Selv kæresten, Peter bliver til tider tilsidesat hvis Louise har et drab hun arbejder med.

På en weekend sker der hele to drab inden for drabsafdelingens arbejdsområde. En ung pige bliver fundet kvalt i en park og en journalist bliver fundet dræbt i en baggård til at stort hotel i København.

Louise starter med at tale med pigens forældre og forsøger at kortlægge hendes liv på jagt efter den unge kvindes morder.

Den myrdede journalist var kollega til Camilla Lind som er Louises bedste veninde. Som de fleste andre journalister kan sådan en historie ikke gå Camillas næse forbi. Hun finder ud af at den dræbte kollega arbejde på en historie om narkotika.

Camilla begynder at opsøge lumske folk i miljøet og inden længe hænger Louise på den også.

Grønt støv er en glimrende debut. Man bliver introduceret rigtig fint til hovedpersonerne i de kommende bøger. Vi følger to karrierekvinder i jobs hvor mænd er dominerende, og kønskampen er i gang.

Selve historien hænger ok sammen og starter stille og rolig op med to sager der efterhånden vikles inde i hinanden

Grønt støv er hørt som lydbog Indtalt af Githa Lehrmann på en glimrende måde, hun forstår at holde fast i lytterens interesse.