Black Notice 2 – Samleren

Kathrine Nymark har det rigtig svært efter det grimme overfald hun blev udsat for.  Et overfald der næsten kostede hende livet. De eftervirkninger hun døjer med nu, gør at hun føler sig utryg uanset hvor hun er. Især fordi morderen der skamferede hende på bestialsk vis dengang, stadig ikke er fundet. 

Efterforsker Felix Jørgensen tænker også ofte på denne seriemorder, som han godt nok fik skudt, men som efterfølgende stak af. Da de finder et kvindelig ved Utterslev mose, får de et stort chok da fremgangsmåden ligner den morderen anvendte overfor de tidligere ofre og ikke mindst Kathrine, der nu må bære det ar han gav hende til evig tid. 

Da dette nye lig dukker op, er Kathrine slet ikke i tvivl, selvom hun er blevet forflyttet til station city, er hun nødt til at tilbage i drabsafdelingen så hun kan hjælpe med at fange, ham der har overtaget hendes drømme om natten – på grusom vis. Men er hun klar til det ?

Nu gælder det om at sætte alle segl til for at finde den seriemorder, og få ham stoppet inden flere kvinder må lade livet for at tilfredsstille gerningsmandens sadistiske lyster. 

 

Det er efterhånden 6 år siden at første del af Black Notice udkom, og nu har forfatter Lotte Petri skrevet fortsættelse på historien, om en bestialsk kvindemorder. Må bestemt sige at den er ventetiden værd. 

Black Notice 2 har undertitlen “Samleren” og det forstår man til fulde når man har læst bogen til ende. Det er naturligvis seriens grumme gerningsmand der hentydes til. Han samler ikke kun på kvinder, men på noget kvinder har, som mænd ikke har.

Man kan sagtens læse denne udgivelse uden først at have læst den første, eller som jeg ikke genlæser den igen nu. Det er slet ikke et problem at følge med, historien fra første bind bliver så fint gengivet at ingen bliver tabt. Men når det så er sagt, bør man naturligvis ikke gå glip af første bind, det er bestemt en fremragende udgivelse, som man i høj grad bør stifte bekendtskab med, hvis ikke man har haft fornøjelsen.

Lotte Petri har en exceptionel skrivestil, hvor hun formår at fastholde selv dem mest kræsne krimifan. Hun kan fastholde en spændingskurve, der gør fortællingen utrolig svær at slippe igen. Det er barsk læsning og bestemt ikke blodfattigt, men alligevel leveret så alle kan læse den, også dem der er lidt sarte med hensyn til voldsomme scener.

Især de beskrivelser der er i bogens start hvor de kvaler Kathrine Nymark går med, efter det overfald hun blev udsat for i det første bind i serien, er fremragende beskrevet. Det er rørende og virkelig hårrejsende på samme tid. 

Jeg glæder mig rigtig meget til næste udgivelse fra Lotte Petri, der snart udkommer med et nyt bind i serien “Udyret” som hun skriver sammen med tidligere retsmediciner, Hans Petter Hougen.

 

Faktaboks: 

Titel: Black Notice 2 – Samleren 
Forfatter: Lotte Petri 
Genre: Krimi – Black Notice 2
Forlag: Mofibo / People’s Press 
Udgivet: 2023
Sider: 185
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)