Det der ikke slår os ihjel

Det der ikke slår os ihjel Book Cover Det der ikke slår os ihjel
Lisbeth Salander #4
David Lagerkrantz
Krimi
Modtryk
2015
alle formater
469

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Lisbeth Salander og Michael Blomkvist er tilbage!

En af Sveriges førende forsker i kunstig intelligens, Frans Balder, kontakter Michael Blomkvist en meget sen aften. Han har en viden som han meget gerne vil dele med hele verden.

Frans Balder mener at Michael er manden at ringe til. Den trætte journalist mener at det er alt for sent på dagen, og så spændende kan det heller ikke være. Michael har selv problemer på avisen, der kan få alvorlige følger for ham selv personlig.

Men forskeren er meget ihærdig og får Michael lokket ud i den bidende kulde.

Frans Balder har for år tilbage svigtet sit ansvar som far og ægtemand, har forladt Sverige til fordel for en forskerstilling i USA. Han får af en bekendt af familien, foruroligende meldinger om sønnens hverdag og beslutter sig for at tage hjem og være fuldtidsfar for sin søn. Sønnen er Autistisk og har intet sprog, dog viser han inden længe et talent som kan være livsfarlig for ham.

Balder får besøg af en "hitman" den aften Michael er tilsagt til møde og journalisten nærmest falder over ham på vej ud. Inde i huset ligger den døde forsker og i sengen sidder den meget chokerede dreng.

Lisbeth bliver blandet ind i sagen i sin egenskab som hacker, beskytter af retfærdigheden og sit ukuelige mod. En jagt på en morder er i gang.

Da jeg så bogen i butikken, var der modsatrettede følelser der susende rund i mit anmelderhjerte. Er det her bare en bog hvor indholdet er tyvstjålet og et forsøg på at skrive videre på en succes, som kan vise sig at være en guldgrube?

Men på den anden side set, Stieg Larsson kan ikke selv skrive fortsættelsen, og personerne i romanen er så karismatiske og spændende at de ikke bør "dø"

Jeg besluttede mig for at betragte bogen, som jeg betragter enhver anden bog. Som en selvstændig bog der skal have en selvstændig anmeldelse.

Der er tale om en ny forfatter så derfor vil jeg ikke sammenligne med Stig Larssons beskrivelser af miljø og personer. Det er ikke rimelig for nogen af dem..

Jeg er ikke helt oppe og ringe. Der er lange passager i bogen der er meget tung og teknisk. Man får et indblik i it-verden som er svært for ikke it-kyndige at gennemskue, og det kan hurtig ende med at man sidder og håber at handlingen snart kommer videre til den spændende del.

Selve krimien er fint skruet sammen og spænding og intensitet er fin og du er godt underholdt.  Dog er historien lidt nem at gennemskue i visse passager, er ikke så vild med at man ved hvad der skal se før det sker.

Forfatteren fortæller samme historie lige efter hinanden men set fra forskellige personers synspunkt. Dette kan også virker "sløvende" på historien.

Jeg giver bogen 3 stjerner,