Genkald

Sarah Bermann hos Kvækerne

Camilla er en succesrig, ung kvinde der har det hele. Hun er endelig, efter lidt møje og besvær blevet mor, har en mand der elsker hende. De bor i en lejlighed, lige nyindrettet, så den er perfekt.

Hun kommer hjem en eftermiddag, til en gennemrodet lejlighed. Alt inventaret er kastet rundt omkring og hun finder til sin skræk, ægtemanden liggende bag kommoden i soveværelset – død.

Nu starter mareridtet for Camilla, da hendes mand bliver undersøgt på retsmedicinsk institut, kommer det nogle testresultater frem, den stakkels kriseramte kvinde ikke kan få til at passe. Hendes lille søn bliver efterfølgende syg og tilværelsen bliver næsten ikke til at være i.

Uden at nogen kan forklare hvorfor, udvikler Camilla´s baby, Gus, symptomer på Leukæmi, og selvom lægerne kæmper en brav kamp bukker den lille dreng under og dør. På sygehuset er der en hektisk stemning, det er ikke kun Gus der er syg. Der indlægges en del babyer med forældre der alle viser tegn på samme sygdom, og det sætter ikke kun hospitalet, men også politiet på den anden ende, hvad er det der sker ?

Sarah Bermann har slået sig ned som landsbylæge, i en lille amerikansk by. Her bor der en religiøs minoritet, kvækerne. Det er en fredelig lille menighed, der ligner det, de kommer fra. Sarah og hendes familie har, af flere omgange, boet hos forskellige religiøse minoriteter og har fundet ud af at her kan man skjule sig, hvis man flygter fra nogen. Sarah og familien har bestemt noget at flygte fra. En militær enhed kaldet One-gruppen har periskopet ude. De har flere gange udryddet en hel menighed for at få ram på Sarah og hendes slægt.

Dette er roman nr. 3 af Claus M. Lohman. Han skriver en helt speciel genre, Science-krimi. Der er en del genteknologi med i hans bøger, og denne her er ingen undtagelse. Dog er de forskellige tekniske termer dysset lidt ned i denne her, og gør det nemmere for “meningmand” at forstå hvad der foregår.

Der er holdt et flot spændingsniveau hele bogen igennem og ikke mindst sidst i bogen, sker den ene overraskende tvist efter den anden. Trillogien bliver rigtig flot afsluttet.

Det er en stor fordel, hvis læseren i forvejen har læst de foregående bøger, Genstart og Genspejl. Da man her er grundig introduceret til seriens hovedpersoner. Men man kan sagtens nå komme med her. Der er en del henvisninger til de forrige bøger i serien.

Det bliver spændende at se, hvad vi får fra Claus næste gang.

 

Faktaboks: 

Titel: Genkald
Serie: Sarah Bermann #3
Forfatter: Claus M. Lohman
Genre: Science-Krimi
Forlag:  Proportion
Udgivet: 2016
Sider: 466
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.