Manden der ikke var morder

 

 

 

Manden der ikke var morder Book Cover Manden der ikke var morder
Sebastian Bergman # 1
Hjort og Rosenfeldt
Kriminalroman
Hr Ferdinand
2010
Hardback - lydbog
442

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Sebastian Bergman er politipsykolog på orlov, efter en personlig tragedie som har han har svært ved at komme over.

Han er tvunget til at vende tilbage til sin barndomsby for at tømme huset efter sin mors død. Det er et job der ikke passer ham særlig godt, men ikke af åbenlyse grunde. Han har ikke haft kontakt med sine forældre i mange år. Derfor vil han bare have gjort jobbet så hurtigt han kan og så komme hjem igen til Stockholm

Men imidlertid finder han bagerste på en hylde en skoæske med nogle gamle breve i. De er adresseret til ham, men han har aldrig fået dem.

Hans mor har besvaret brevene til afsenderen efter bedste evne. Han kan læse ud af brevene at han muligvis har et barn et sted i Sverige…

Inde ved siden af bliver naboens søn anholdt for mordet på en jævnaldrende dreng. Den myrdede bliver fundet med hjertet gravet ud af kroppen og 22 andre knivstik overalt på kroppen. Mordet ligner et rituelt drab og egentlig ligner det ikke et mord der kunne begås af en jævnaldrende.

Sebastian øjner nu en chance for at komme i kontakt med politiet så han kan få søgt efter det barn han muligvis har. Men for at komme ind i politiets database er han nødt til at prøve at mænge sig ind i efterforskningen. Og det er ikke en nem opgave. Sidst han var en del af rejseholdet blev der smækket gevaldigt med døren da han forlod dem.

Det er en meget gennemarbejdet historien med et broget persongalleri der er beskrevet rigtig godt. Du keder sig slet ikke i løbet af fortællingen og det er en rigtig flot debutroman af de to forfattere. Men et brag af en slutning og en afsløring til sidst der får dig til at lukke op for den næste lige efter du har lukket den her.