Klosterkvinden

Ernst Stauning Banefeldt har igennem sin levetid skabt en fond, der støtter udviklingen af vacciner. Især til små børn. Han er bosiddende på en herregård lige uden for Køge.

Men efter Covid-19 pandemien er der mange der har udviklet en skepsis overfor vacciner generelt og der er en del aktivister i byen, der har udviklet en stor modvilje mod millionæren 

En sen aften får Banefeldt ubehageligt besøg. Han findes næste morgen sømmet fast til kældergulvet med bukkehorn skruet ind i pandeskallen.

Efterforsker Filippa Falkenberg har været på weekendvagt og glæder sig til at skulle tilbringe dagen sammen med datteren Felicia og husbonden Hans Georg. Hun er lige kommet tilbage på arbejde efter endt barsel og ønsker sig en blid start på arbejdslivet.Men skæbnen er ikke sød ved Filippa – hun skal på arbejde og forsøge at opklare det makabre mord på rigmanden. 

Det er bestemt en gordisk knude der ikke er nem at håndtere – især fordi Filippa faktisk hellere vil hjem til sin lille datter og nyde hende i ægtemandens stærke favn.

Anmeldelsen: 
Forfatter/ægteparret Lisbeth Zornig og Michael Lindholm har i “Klosterkvinden” skrevet en spændende bog, der som de andre bøger i serien, har et historisk islæt.

Idet handlingen fortsat udspiller sig i Køge, så må der naturligvis liste sig en heks eller to ind i handlingen og for mig er det et kæmpe plus. At disse middelalderens jagede kvinder får en plads i historien gør at fortællingen bliver mystisk og mørk og det passer genialt ind i en krimi.

Samtidig bliver der plads til vaccinesnak, der er yderst relevant efter at alle har været igennem pandemien og har forskellige erfaringer omkring det. Dette beviser at forfatterene har evnen til at blande fakta og fiction på spændende vis og alligevel give læserne noget at tænke over.

Dette er 3. Bind i serien om Filippa Falkenberg og co. Også i denne her bliver nogle af hovedpersonerne fra deres forrige krimiserie (Konkursklubben) – Jack Nielsen og hans kone brugt igen. Især Jack giver historien lidt ekstra krydderi, en ældre herre der bor sammen med sin kræftsyge kone, men som også i en snæver vending kan bruges som barnepige for den lille Felicia.

Selve “Klosterkvinden” bliver lidt overset i starten af historien og man kan sidde og undre sig over at hun ikke er en del af historien – men hvis man væbner sig med tålmodighed, så dukker hun op ca halvt inde i bogen og hendes historie er bestemt også værd at vente på.

Zornig og Lindholm er som vanligt gode til at underholde selv de mest kræsne krimielskere og “Klosterkvinden” kan bestemt anbefales. Man kan sagtens læse den selvstændigt, men man er selvfølgeligt bedre hjulpet hvis man har læst de to forrige bøger “Dødens Druer og Heksejagt” og derved ikke skal bruge flere kræfter på at lære hovedpersoner og miljø at kende. 

Hele serien kan læses af alle, der elsker en god krimi med historisk islæt, der er loadet med gåder og twist, der giver læseren grobund for hjernegymnastik

Faktaboks: 

Titel:  Klosterkvinden – Filippa Falkenberg #3
Forfatter: Lisbeth Zornig og Michael Lindholm 
Genre: Krimi 
Forlag: Falco 
Udgivet: 2024
Sider: 436
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen