Eliksir

Inessa er ude og handle med sin lille søn, Vanja på 5 år. Fra en småkedelig indkøbstur, hvor det største problem er om Vanja må få en stor slikpose, forvandler turen sig til et spørgsmål om liv eller død.

Udenfor butikken dukker en stor sort bil op, med tonede ruder og fyldt med bredskuldrede mænd, med alt andet end indkøb i hovedet. De går direkte efter Inessa. Hun forsøger desperat at gemme Vanja i en container bag butikken, så kan hun få vennen, Vladimir, til at hente ham senere. 

Inden længe befinder Inessa sig i en lejlighed, med Vanja ved sin side. Lejligheden er beklædt med plastik, ligesom når ejeren har tænkt sig at renovere – men det er ikke lejligheden der skal renoveres. Der er en mand til stede, med en lille sølvkuffert i sin skuffe – en kuffert med remedier der kan få folk til at snakke. Hvis ikke Inessa siger noget – må han jo forsøge med sønnen…

Andreas Wolfs, datter Julie, er taget en tur i byen sammen med sin roommate. Det er længe siden og begge piger glæder sig – de møder også et par bredskuldrede unge mænd i byen, og det tyder på en festlig aften. De to piger bliver adskilt i løbet af aftenen. Da Julies roommate næste morgen åbner hovededøren, falder veninden nærmest ind i hendes arme. Julie har svært ved at huske noget fra aftenen før – men har konkluderet at hun har været udsat for drugrape – og hun har en svag erindring om, at der har været flere om udførelsen af denne grusomme handling.

Inden Julie får fat i Wolf, er han blevet sendt til Tyskland – han skal forsøge at opspore hvor Inessa er blevet af. Han er gået undercover, og har en stærk fornemmelse af, hvem det er han skal lede efter. Hvis han har ret i formodningen – så har han temmelig travlt.

 

”Eliksir” er Thriller/krimi nummer 5 i rækken om agenterne Wolf og Inessa. Forfatter Nis Jakob har en udpræget evne til at levere højintens spænding til den type læser, der ikke har tendens til forhøjet blodtryk under læsning. Der er smæk på, og handlingen bliver holdt i gang hele tiden. 

I denne bog er handlingen sat mange steder på kloden, og det er den eneste anke der er vedr “Eliksir” – man ved ikke altid lige hvor man er. Men finder dog ud af det, først i kapitlet. Kunne godt bruge en stedsangivelse, når scenen skifter. 

Forfatteren har ingen problemer med at være “inde i hovedet” på flere forskellige personer på en gang. Det vil sige, hver gang scenen skifter, er det en ny hovedperson er er fortæller, det er meget elegant udført og handlingen holdes flydende og interessant – på et tidspunkt er læseren med inde i hovedet på den amerikanske præsident – og selv om det ikke skrives, er det ikke svært at gætte, hvem der er tænkt på. Dette giver grobund for motion for lattermusklerne,

I forbindelse med et klimatopmøde mødes stormagterne Amerika og Rusland på et hotel i Tyskland og helt elegant introduceres en person der både kommer til at betyde noget for præsidenten, men også for hovedpersonen Wolf. 

Selvom denne thriller er en del af en serie, behøver man ikke nødvendigvis at have læst de forgående bøger i serien, man kan godt følge med alligevel. Naturligvis er der en del relationer og historie man går glip af, hvis man ikke har de foregående bøger med.

Kan helt klart anbefale “Eliksir” – det er knaldgo underholdning. Til læseren der ikke har lyst til at kede sig.

 

Faktaboks: 

Titel: Eliksir 
Forfatter: Nis Jakob
Genre: Thriller 
Forlag: Jakobs Press
Udgivet: 2022
Sider:  416
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.