I et vægtløst sekund

Når had bliver en besættelse

I et vægtløst sekund Book Cover I et vægtløst sekund
Lars Norholm #1
Kim Juul
Krimi, Thriller
Brænderiet
2013
367

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Tilbage i Beirut, i 1975 bliver Bashir i en meget tidlig alder, næsten alene i verden. En sort søndag bliver hele hans forældre og storesøster myrdet af Hizbollah-soldater, mens han selv tilfældigvis var i baghaven sammen med en nær legekammerat. Bashir og kammeraten blander blod og sværger at de vil hævne familien om så det bliver det sidste de gør.

De påbegynder træning som soldater i den sydlibanesiske hær hvor de bliver uddannet som snigskytter, de bliver senere optaget i Mossad, den Israelske Efterretningstjeneste. En "uheldig" episode gør at de må eksporteres til Danmark, og gemmes lidt af vejen. Bashir og hans kammerat får en central rolle i denne bog.

Aisha er blevet sat i stævne af sin far på en p-plads et afsides liggende sted, lidt udenfor Nyborg. Hun har bragt sig i miskredit i familien, idet hun har nægtet at indgå et tvangsægteskab med en rig mands søn. Derfor er hendes forhold til familien mildest talt anstrengt. Hun bliver glad da hendes far vil mødes med hende. Men det er ikke hendes far der vil mødes med hende - hun bliver skudt mens hun sidder i sin bil.

Opklaringsarbejdet begynder og Lars Norholm bliver tilkaldt som efterforskningsleder. Han arbejder for rejseholdet og er i forvejen på Fyn. Han ligger i sommerhus sammen med sin kone og deres lille datter.

Politiet finder hurtig ud af at Aisha gør alt hvad hun kan for at blive integreret i Danmark, hun har 2 jobs, bl.a. på et diskotek i Svendborg og som advokatsekretær- elev. Tankerne falder på æresdrab og Norholm sætter gang i undersøgelse af familie og venner der er i Aishas omgangskreds.

Som makker får Lars en kvinde, som han tidligere har haft en ultrakort affære med, og hun er bestemt ikke blevet kedeligere at se på med årene.

Dette er den første roman i serien, og jeg kan kun sige at jeg glæder mig meget til de næste.

Lars Norholm er en meget typisk politimand, uden supermand-evner. Han er totalt nede på jorden, spiller guitar for at få hjernen i svingninger, er gift og er ikke helt sikker på han har valgt det rigtige i livet. Dette gør figuren meget troværdig og man kan kende hovedpersonen.

Handlingen tager flere tvist og vendinger i løbet af bogen, og man bliver fanget i den spændende handling.

Der bliver spillet på alle læsernes følelser, det er længe siden jeg har siddet med tårer i øjnene og har lidt med hovedpersonerne som i denne bog.

Den får 4 flotte strålende stjerner - og jeg kaster mig straks over den næste i serien