Maskens skygge

Severinsen i rockermiljøet

Maskens Skygge Book Cover Maskens Skygge
Severinsen #3
Lillian Ley
Krimi spænding
Forlaget Fuchsia
2015
323

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

En ung mand, Dennis, har i et stykke tid chattet med en ung pige, på en dating side på internettet.

En nat, hvor han kommer hjem fra en bytur, kan han se hun er på og de chatter lidt med webcam slået til. Til sin forfærdelse ser Dennis, hun bliver slået ihjel på åben skærm. Lige efter overfaldet ser gerningsmandens maske ind i skærmen og siger at han ved hvem Dennis er og hvor han bor. Han afbryder forbindelsen og sletter pigens chatprofil.

Nu er gode råd dyre og efter moden overvejelse kontakter Dennis politiet. Sagen havner hos den erfarne efterforsker Severinsen og sagen er lidt speget. Der er ikke noget lig, ingen chatprofil - har mordet virkelig fundet sted ?

Da Dennis lidt senere bliver fundet, nærmest ukendelig efter et overfald, bliver sagen sat i første priotet og intensiteten sættes i vejret.

Severinsen får besøg af sin øverste chef. Han har en gave til sin mest skattede medarbejder. En ny assistent!!

Ovenikøbet en ung kvinde, som han bliver meget irriteret over allerede ved første øjekast. Det viser sig hun følger ham som en lille hundehvalp og han gør sit for at undgå at have noget med hende at gøre.

Historien bliver fortalt med Severinsens øjne det meste af romanen. Vi følger hans jagt på gerningsmanden, spor for spor, krydret med lidt familieliv (når han har tid)

Det tvist med den nye assistent bringer smilet frem i læseren - det er godt skrevet og lidt tankevækkende, hvordan en lille forandring i ens hverdag kan komme til at fylde så meget, og til tider bruge alt for meget energi.

Maskens skygge er en rigtig god bog, med mange overraskende tvists undervejs, man er fint underholdt og fortjener klart sin plads i bogreolen.

Den får 4 fine stjerner herfra