Kirurgen

Seriemorder er løs i Boston

Kirurgen Book Cover Kirurgen
Rizzoli og Isles #1
Tess Gerritsen
Thriller
Jentas forlag
2015
alle
364

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Cathrine Cordell lever en beskyttet tilværelse. Hun arbejder på et stort hospital i Boston og er kirurg på skadestuen. Cathrine elsker sit job og er en af de mennesker der ikke glæder sig til at få fri.

Når hun kommer hjem fra arbejde bliver hun hjemsøgt af dårlige minder og er evig bange for sit liv. Hun har for 4 år siden overlevet et overfald fra en barbarisk mand. Overfaldet var ved at koste hende livet og derfor har hun levet en overbeskyttet tilværelse med dobbeltlåse på dørene og alarmer overalt i lejligheden.

Pludselig bliver hendes værste frygt til virkelighed, hun modtager små beskeder på de mest forunderlige måder fra gerningsmanden. Problemet er at "hendes" gerningsmand er død - hun har selv skudt ham...

Men hvordan kan han så gentage de samme overfald - efter nøjagtig samme opskrift som dem der skete for 4 år siden ?

Politiet samarbejder med lægen - men ingen af dem kan forstå hvad det er der sker.

Thiller er normalt ikke en genre jeg går efter når jeg skal vælge hvad jeg læser. Men det er der lavet om på nu. Denne her bog er utrolig spændende og rigtig godt skrevet. Man sidder med nerver uden på tøjet og lever sig fuldstændig ind i handlingen.

Bogen er skrevet af en amerikansk læge og det fremgår meget tydelig i bogen. Meget af handlingen foregår på hospitalet og der er meget lægefaglig snak i bogen. Dette er naturlig når handlingen udspiller sig der.

Det er bestemt ikke den sidste bog af Tess Gerritsen jeg vil læse - men måske skal bogen "hvile" når klokken er 20 - så jeg kan komme i seng om aftenen ...

bogen får 4 store flotte stjerner