Den Norske Lakaj

Den Norske Lakaj Book Cover Den Norske Lakaj
Ketil Brandt #2
Henrik Brun
Krimi
Turbine
2012
alle
439

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Ketil Brandt er journalist, indtil for ganske nylig har han haft ufrivillig orlov fra den avis han arbejder for. Han har i en uheldig situation kommet til at slå en politikers Spindoktor.

Han er nu taget til nåde og arbejder igen. Han er i Haag for at dække  en retssag mod en berømt narkobaron. Ketils chef sørger for at han hele tiden har noget at lave, så han ikke laver dumheder mens han arbejder for bladet.

Midt i arbejdet med retssagen, bliver en dansk statsborger dræbt i en en park, der ligger lige i nærheden af hvor Ketil bor. Han har først ikke lyst til at dække historien, han synes, han har nok i den sag han allerede skriver om. Indvilliger alligevel i at mødes med det lokale politi og bliver nysgerrig.

Inden han ser sig om er der en underlig skygge der følger efter ham, og jorden brænder i højere og højere grad under ham, da han kommer tættere og tættere på morderen.

Bogen kan sagtens læses selvstændig, forfatteren formår at spare på henvisningerne til den forrige bog. Hvis man har læst det første bind i serien så er det jo bare et kærlig gensyn med kendte personer.

Det meste af bogen er det Ketil der fortæller historien og hans forfølger fortæller det vi ikke kan se. Det gør bogen levende. Bogen starter og slutter rigtig flot og der et fint flow i historien og især slutningen kan godt give en sen aften..

Jeg giver bogen 3 stjerner