I et fravær af nærvær

Lars Norholm i flere vanskeligeheder

I et fravær af Nærvær Book Cover I et fravær af Nærvær
Lars Norholm #2
Kim Juul
Kriminalroman
Brænderiet
2014
328

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Lars Norholm har, efter begivenhederne i første roman, været 6 år i fængsel. Han er blevet skilt og har mistet kontakten med sin lille datter.

Han er kommet lidt tidligere ud end planlagt, og nyder de første dage i stilhed, uden nogen ved han er der. Han finder sig selv på en natklub, plørefuld og ikke i stand til at stå på benene. Han kommer i klammeri med en meget ung mand og bliver reddet af klubbens ejer Villum, som han kender fra gamle dage.

Villum tager ham med ned på kontoret og tilbyder Lars et job. Han skal gennemse klubbens regnskaber, for der er noget der ikke stemmer. Villum mener at Lars kan bruge sine evner som  efterforsker og finde uregelmæssigheden. Lars lover at tænke over det, men ved godt lidt at han ikke rigtig har lyst.

Da Lars tidlig om morgnen kommer tilbage for at afslå tilbuddet om jobbet, er han ved at falde over Villums lig, på vej ind på kontoret. Politiet dukker op og Lars er nødt til at bide hovedet af al skam og tilbyde at hjælpe.

Lars´s bror Peter, er kompagnon i klubben og Lars har ikke set ham i flere år. Peter snuppede hans kæreste fra ham for mange år siden og det har kompliceret forholdet mellem de to brødre. Men efter mordet på Villum, bliver Lars alligevel nervøs da Peter er forsvundet, og ingen ved hvor han er.

Ved siden af historien om Natklubben, spekulere Lars på sit mellemværende med Libaneseren(fra roman nr 1) den eneste måde han kan komme til at se sin datter, er ved at eliminere Libaneseren.

Så Norholm har sit at se til.

Romanen beskriver rigtig godt, de dilemmaer som en Politibetjent slås med når han har været på den forkerte side af loven. Især fordi han ikke kan komme til sin familie, med mindre han forbryder sig igen. Så ingenting i denne bog er kun sort eller hvidt.

De følelser han har og handlinger han udfører, giver bogen en ulmende intensitet som kulminere i et brag af en slutning.

"i et fravær af nærvær" er bestemt en værdig 2´er, det kan være svært at skrive en opfølger af en rigtig spændende og fængslende debutroman, men det er lykkedes fint her.

Bogen får 4 stjerner