Podimo – podcast til enhver smag

Har i godt et år haft denne podcast-tjeneste, og nu er det tid til en lille anmeldelse af hvad man kan høre derinde. 

Lige da tjenesten startede op, var jeg ret skeptisk – hvorfor skulle jeg dog betale for noget jeg kan finde gratis andre steder? – men jeg fandt hurtigt en fornuftig grund. 

Podimo har enormt mange podcast-serier man ikke kan høre andre steder. Her kan i flæng nævnes :

True Story Exclusive: En podcast af Martin Hylander, hvor han fortæller om true crime. Det er danske kriminalsager alle sammen, de er godt reseachet og godt oplæst. Hylander her ligeledes podcastserien der kun hedder True story, som kan høres på andre tjenester – det er længere historier der nogen gange kræver hele 6 afsnit at lytte færdig. 
Disse små historier kan lyttes på et enkelt til to afsnit og dette gør at man ikke kan vente mere end en måned på at få historien færdig. 

Mord i Nord: Dette er ligeledes små truecrime kriminalhistorier. De har alle fundet sted et sted i Norden : Norge, Sverige, Finland eller Danmark. Det er afsnit der varer omkring 20 minutter – så disse er perfekte til en togtur, biltur, opvask eller andet der ikke kræver en masse tid. 

Motivet: Her taler krimiforfatter, Katrine Engberg sammen med Museumsdirektør Frederik Strand om danske kriminalsager. Det er også afsnit der bliver færdig på en gang. De varer 25 – 45 minutter, alt efter hvor omfattende den er. Her taler de både om sagen og om hvad man kan finde på museet, der relatere til sagen, hvis man er mere nysgerrig. Frederik og Katrine er et godt makkerpar – han har viden og hun har nysgerrigheden. 

Mord ved middelhavet: Denne er ganske ny og handler om True Crime fra Italien, Spanien og Portugal. Små korte historier – som i standard minder om Mord i nord. 

Legendarisk mord: Her taler Ane Cortzen med retsmediciner Jørgen Lange Thomsen om berømte menneskers liv og ikke mindst dødsårsager. Dette kan handle om f.eks. Abeham Lincon, Knud den hellige og Jeanne d´Arc. Dette er ligeledes et godt makkerpar. Ane gør det godt som den nysgerrige og Jørgen er en dygtig fortæller. 

Uropatruljen: En spritny podcast om denne specielle enhed indenfor politiet, der blev nedlagt i 2001. Museumsdirektør for politimuseet er også ind over her. Han har skrevet en bog om denne specielle enhed, dette gør ham uundværlig når man snakker om Uropatruljen. Det er en blanding af Frederik der kommer med facts og interviews med de betjente der oplevede det. 

Når vi ikke skal tale om true crime, kan andre former for podcasts også nævnes: 

Hvad nu hvis det passer ? : Det er Anne Kejser og Carsten Reinholdt der taler sammen om konspirationsteorier, kager og hverdag. Det er en dejlig uhøjtidelig podcast, hvor værterne nærmest har gjort det til en dyd IKKE at have afprøvet de teorier de fremlægger. Vældig underholdende 

Den hvide dame: Hvis man er til Danmarkshistorie og spøgelser så er denne podcast bestemt en man skal kaste sig over. Trine Gadeberg og Kasper LeFevre fortæller om danske slotte og herregårde. Man får stedets historie og fortællingen krydres med fortællinger om de spøgelser der findes der. 

De sidste jeg vil fortælle om kan egentlig høres på andre tjenester også – men synes alligevel ikke jeg kan fortælle om podcast uden at nævne disse to 

Mørkeland : Dette er uden omsvøb den bedste podcast jeg har hørt. Jeg kan endda finde på at gå tilbage og lytte nogle af de gamle episoder igen. Det har ikke været rigtig mandag, hvis ikke jeg har hørt Mørkeland.
Camilla og Kristine fortæller hinanden om en true crimesag – den kan både være dansk, men også udenlandsk. De samtaler om sagen undervejs. Det er som om man bliver inviteret med ind i deres stue som en flue på væggen. De er altid godt forberedt og husker at advare hvis det bliver barsk. Til slut kommer de med hver en anbefaling til andet man kan se/lytte til eller opleve indtil det igen bliver mandag, der naturligvis også har med true crime at gøre. 

Bag om København. 
Berit Freyheit arbejder på Københavns bibliotek. Hun fortæller i denne podcastserie om enten en person eller om en periode i Dansk historie. Det kan omhandle alt muligt. F.eks. om Bombardementet af den franske skole, Fortælling fra børnehuset 1605-1649, om Anne Luise Heibergs liv og meget meget andet. Hvis man har en historiker i maven er denne podcast bestemt en man skal kaste sig over. Berit Freyheit brænder for stoffet og det kan man tydelig høre. 

Der er sikkert mange mange flere jeg kunne skrive om – men hvis dette har fanget din interesse kan du prøve Podimo helt gratis i 14 dage – inden du køber et abonnement for sølle 39 kr om måneden. 

Advarsel – man bruger ualmindelig meget tid på det – så dette skal overvejes inden man går igang – men det er timerne værd 🙂