Nordic True Crime – Podcast serie

I denne podcast bliver en hel del sager fra hele Norden taget op og grundig gennemgået. Der er sager fra Island, Norge, Danmark men flest fra Sverige. Dette er måske åbenlyst i det det er meget tydeligt at værten er svensker. 

Selve podcasten er på letforståeligt engelsk, det er ikke noget problem overhovedet at følge med. Værten har en nuttet accent, og taler meget langsomt. Så selvom ens engelsk skulle være lidt rusten, vil det i dette tilfælde ikke være et problem

Fordelen ved denne podcast er at mange af sagerne der bliver gennemgået her ikke er kendt materiale. Det er begrænset hvor mange bøger på dansk der omhandler svensk true crime. 

Det er bl.a. en sag om en islandsk pige, der tog et lift hjem midt om natten – med den forkerte person. 

Et hjemmerøveri der går helt galt. Et ældre ægtepar får uventet besøg af unge mænd, der tvinger ægteparret til at videregive deres bankoplysninger, så overfaldsmændene kan komme til den fine opsparing parret har stående i banken.

En tragisk svensk sag hvor 70 unge mennesker brænder inde på et diskotek, fordi de forkerte personer bliver afvist i døren. 

En sag hvor et ægtepars kamp om fælles børn drukner lidt i offentlighedens fordømmelse af begge parter. 

Af danske sager kan nævnes “ubåds-sagen” og “sagen om Amagermanden” – men det var nærmest forventet, nok de mest profilerede danske sager, set med udenlandske øjne. 

Selv podcasten er meget lødig – der er ingen unødvendige klamme detaljer. Research arbejdet er rigtig fint og gennemarbejdet, hun har som regel lidt med fra hovedpersonernes baggrunde, en evt. forklaring på hvorfor forbrydelsen finder sted, og hvordan retten ser på sagen efterfølgende – specielt på nævnes at der ofte bliver citeret fra retssagen – spændende bonus. 

Afsnittene varer ca 1 time pr styk og bliver helt afsluttet hver gang. Ser ofte i andre podcast at er er flere afsnit om samme sag. Men hvis man har lyst til korte historier, så er denne podcast bestemt en god løsning. God til håndarbejde, madlavning, gåture og lign. 

Men før det hele drukner i roser er der dog et par torne. 

Det varer lige lidt inden man vænner sig til hendes accent, den er virkelig tydelig svensk. Men som sagt ikke uforståelig. Hendes evner som studievært er ok, men hun taler ekstremt langsomt nogen gange, og kan godt lulle en lidt i søvn, især hvis ens engelsktalenter ligger i den høje ende af skalaen, rent forståelsesmæssig.

Musikken i podcasten kan, når man har hørt flere episoder i træk, blive ret enerverende at hørr på. Til sidst i hver afsnit, når man kommer til retssagen og efterspil efter denne, skifter melodien til en anden. Nogen gange kan man godt sidde og ønske at melodien var lidt mere tonet ned i forhold til historien. 

Bestemt en podcast der er værd at tage med i liggestolen – til stranden – på gåtur eller lign. 

Når man skal høre podcast er det min erfaring at Spotify (dog med abonnement) er det bedste sted. Her starter der blot et nyt afsnit når man har hørt et, og i den rigtige rækkefølge, de ældste først.

I den anden app jeg har adgang til Podcast i android udgaven, skal man starte et nyt afsnit, når man er færdig – ikke særlig smart, hvis man er midt i noget man ikke lige kan lægge fra sig. 

 

Titel: Nordic true crime –  Podcast 
Forfatter: Vides ikke 
Genre: True crime podcast – kan streames de sædvanlige steder 
Sider : Hver afsnit varer omk 1 time at lytte
Bedømmelse:
  5 out of 6 stars (5 / 6)