Ensom Ulv

 

To unge studiner, Julie og Louise er taget til Rihanna koncert, ude ved de gamle B&W haller på Refshaleøen, i København. Pigerne har hjemmefra varmet lidt op, med sprut og lidt hvidt pulver og koncertoplevelsen er ret fed. De godt påvirkede piger morer sig kosteligt, lige indtil Julie bliver skidt tilpas. Hun skynder sig væk fra folkemængden, og vil lige komme sig lidt.

I periferien af menneskehoben bliver Julie kontaktet af en person hun kender, rimelig godt. Personen vil tale med hende, mener at de lige skal gå lidt for sig selv. Julie lader sig lokke med ind i en af de store fabrikshaller og det var en stor fejltagelse.

En sikkerhedsvagt får senere et chok, da han finder en “engel”  hængende i loftet, i den selvsamme hal. Julie har været udsat for en rædselsfuld handling, der har medført døden.

Anna Blaafalk, drabsefterforsker går nu igang med sagen. Sammen med sit hold, prøver hun at finde ud af, ikke mindst hvem ofret er. Ofret er så ilde tilredt at en ydre identifikation er umulig. Hvem der har udført sådan et bestialsk, og spetakulært mord på den unge kvinde?

De starter efterforskningen på et luksuriøst bordel, en lokal fodboldklub og til kaffe med æblekage i et kolonihavehus.

Samtidig mødes, en af verdens mest eftersøgte terrorister, med ejeren af et droneselskab, på en mondæn restaurant i København. Han skal bruge en specialbygget drone der skal kunne bære en last på op til 4 kilo…..

 

Dette er Tommy Thorsteinssons debutroman. Der er bestemt dannet grundlag for, at læserne får en udvidet sit kendskab til Anna Blaafalk og hendes arbejdskolleger, der er klart grundlag for at fortsætte serien. Man bliver inviteret med indenfor på Københavns politigaard, hvor stress, sygemeldinger og overarbejde bare er en del af hverdagen. Flokken af efterforskere som vi følger, er af den yderste dedikerede slags. Ethvert hårstrå skal findes, undersøges og spores til forbryderen. Selv en fodboldbane i nærheden af Refshalesøen bliver hevet med ind i  efterforskningen.

Efterforskningsholdet består af politifolk af begge køn, og amorinerne får lov til at udvikle sig, til en vis grænse. For der er faktisk ikke rigtig nogen, der rigtig ved, hvad de vil, eller gør de? Det er jo oplagt, at det er starten på et forhåbentlig langt bekendskab. Personerne i romanen holder 100 % og forfatteren har fået skabt nogle hovedpersoner, med menneskelige egenskaber, der gør læsningen interessant og nærværende. Plottet holder også ganske fint, de to sager kommer på finurlig vis til at hænge sammen. “Gerningsmanden” er “usynlig” ind til til sidst. Undertegnede havde i hvert tilfælde ikke regnet den ud 🙂

Terrorisme bliver ligeledes berørt i denne bog. Noget alle på et eller andet tidspunkt har frygtet, i større eller mindre grad. Derfor piller det ved læserens følelser og holdninger. Denne del af bogen, sørger for at bogen får endnu et lag, hvor læseren endnu engang stiller sig selv det spørgsmål – findes der så skrupelløse mennesker ?

Kan klart anbefale ” Ensom ulv” – det skal nok blive et godt bekendskab…

Faktaboks: 

Titel: Ensom Ulv
Forfatter: Tommy Thorsteinsson
Genre: KrimiThriller
Forlag: Forfatterskabet 
Udgivet: 2018
Sider: 327
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.