Rød hævn 1 – Dødens engle

Simon og Helene var kærester for 10 år siden. De var meget forelskede og nærmest sammen i døgndrift, det havde de også været den skæbnesvangre dag, hvor Helene en sen aften blev udsat for et voldsomt sex overfald med fatalt udfald. 

Idet de unge boede i en lille landsby med et beskedent antal beboere, var det yderst vanskeligt at udpege en anden gerningsmand end Simon. De retsmedicinske undersøgelser viste, at de eneste spor efter en gerningsmand de kunne finde inde i Helene – var efter Simon. Den lokale politimand Hans Schmidt stod for den anholdelse der spærrede den unge mand inde i mange år.

Nu er Simon tilbage i byen, efter endt afsoning. Han skal rydde op i faderens automobilværksted, idet begge forældre er døde mens Simon har været frihedsberøvet.  Nu skal livet på Lolland afsluttes og huset sælges, så han kan komme videre i sit liv. 

Helenes mor,  ejeren af den lokale grillbar er ret chokeret over at han allerede er kommet ud igen – efter kun 10 år, hun har fuld udsigt til den bus Simon kommer med, hun ringer til Hans Schmidt da hun ser datterens morder fra sit vindue, han må få den unge mand til at indse, at han ikke er velkommen i byen.
Hun har et foto af datteren hængende over sit køleskab i restauranten – det er ikke lykkedes hverken hende eller manden at komme videre efter Helenes død. 

Den lokale byggematador har i en længere periode arbejdet sammen med byens rockere. Det er opgaver som gældinddrivelser og dummebødeudlevering, at de hårde halse, varetager. Men lige nu har ” hr stor-i -slaget” fortrudt dette samarbejde og vil gerne opsige aftalen. Deres arbejdsmetoder er efterhånden blevet ret  voldsomme og han vil gerne trække næsen til sig – Byggematadoren har andre “skeletter i skabet” han helst ikke vil have frem i lyset. Så hvis han ikke kan sættes i forbindelse med rockerne…

 

Forfatteren er denne lydbog/Mofibo-original, har i sin forfatterkarriere skrevet mange bøger. Nis Jakob har senest skrevet actionfyldt og spændende thrillerserie om agenterne Andreas Wolf og Inessa (En død russer, 1000 piskeslag og Missil) som er skrevet i en ret voldsom retorik og man skal have maven i orden, før man giver sig i kast med dem.

Denne fortælling viser at forfatteren har mange litterære talenter. “Dødens engle” er en helt anden kategori end den forgående serie. Fortællingens hovedperson er 72 årige Hans Schmidt, der er pensioneret politiefterforsker. Han lever et meget stille og roligt liv på Lolland. Det er også der, han har fungeret som øens politi og han kender byens indbyggere særdeles godt. 

Byens skamplet er rockerborgern “Friborg” hvor den ubestridte leder John styrer begivenhedernes gang. Han har helt sine egen arbejdsmoral og alle skal danse efter hans pibe – ellers er det værst for dem selv. Det er også ham der står for kontakten med byens byggematador – de arbejdsopgaver der kommer derfra er af den mere lyssky art. 

Men historien er også en fortælling om hævn. Om “ubetalte regninger”. Det giver en masse uro i alle kredse da Simon dukker op – hvad skete der dengang ? 

Lydbogen er bestemt et lyt værd – man er godt underholdt og det varer ikke længe før man bliver fanget af livet i den lille by. Personerne i fortællingen er let genkendelige og forfatteren evner at gøre alle personerne uundværlige for historien. 

“Dødens engle” er en god krimi, der kan læses/lyttes af alle der elsker en god mordgåde, og efter endt lytning/læsning,  kan man kun håbe at der kommer flere sæsoner af “Rød hævn” 

Bogen bliver læst op af en af Danmarks bedste lydbogsoplæsere: Githa Lehrman, der formår at fastholde lytterne på sin helt egen måde. 

Nis Jakob er en meget alsidig forfatter, og man kan altid finde en spændende bog i hans forfatterskab, der kan underholde selv den mest kræsne læser. “Dødens engel” er bestemt en af slagsen.

 

 

Faktaboks: 

Titel: Dødens engle 
Forfatter: Nis Jakob
Genre: Mofibo Original – Rød hævn #1
Forlag: Jakobs Press
Udgivet: 2020
kan lyttes på 8 timer og 19 minutter
Oplæser til lydbogen : Githa Lehrman 

Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

skal lyttes/læses som lyd og E-bog på mofibo.