Midnatssol

Kærlighed i ødemarken

Midnatssol Book Cover Midnatssol
Jo Nesbø
krimi , kærlighed
Modtryk
2015
226

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

Jon Hansen er ung, naiv og meget uheldig. Han har en tendens til at møde de forkerte mennesker og dette får ret tragiske følger.

Da han er færdig med skolen og skal begynde at klare sig selv kommer han i økonomiske problemer og begynder i det små at handle med de "bløde stoffer". Problemet er bare at alt stofhandel i hans hjemby styres af "fiskeren"

"Fiskeren" er ikke nogen rar mand, han har ikke nogle fjender - i særlig lang tid. Da Jon bliver kaldt ned i butikken til "fiskeren" ved han, at hans liv nok er forbi nu. Men skæbnen vil det anderledes og inden Jon ser sig om er han blevet "hitman" for narkobaronen, idet han jo er svær at sige nej til.

De kommende begivenheder gør at Jon pludselig befinder sig i en bus, meget langt oppe i Norge - så langt oppe at man forhåbentlig kan bliver helt væk, især hvis man ikke fortæller nogen hvem man er.

Denne bustur bliver en omvæltning i Jons liv - her møder han en masse nye mennesker. En spritter, en meget smuk kvinde, en meget spørgende knægt og hele den lille by der er befolket af underlige individer.

Midnatssol er en utraditionel bog af Nesbø, hans menneskeskildringer er meget underholdende og det er næsten som om man kan se de mennesker han skriver om. Handlingen udspiller sig i 1970´ erne, men dette er nu ikke så tydeligt i bogen.

Krimidelen af romanen er ikke helt så intenst som man ellers kan forvente, af en bog fra hans hånd. Han har dog kastet sig over en ny "undergenre" kærlighed og dette er kun forfriskende.

Bogen får 3 stjerner