Genspejl

GenspejlDette er en fortsættelse af Genstart som er den første af en trilogi, der handler om primitive kulture og deres arvemateriale. Det lyder måske kedeligt, men det er det ikke.

Vi forlader hovedpersonerne efter en meget voldsom slutning af første bog. De har set sig nødsaget til at forlade deres rødder og skaffe sig en ny tilværelse i et helt andet miljø, hvor ingen kender dem. Forhåbentlig er der heller ikke noget der finder ud af hvor de er.

En gren af FBI har en specialenhed som mere eller mindre kører sig selv. De har en fælles filosofi, som måske ikke er helt efter regeringens målsætning. Efter bog nr 1 er enhedens øverste chef blevet fængslet sammen med de værste forbrydere i Amerika. Han er buret inde i det mest flugtsikre fængsel i verden og det er ikke lykkedes for nogen at bryde ud nogensinde.

Sarah har fundet endnu en genmutation der ligger i hendes familie, som måske ikke er helt eksklusivt for denne gren af den amerikanske befolkning. Den ligger længere tilbage i historien, og er mere udbredt end lige først forudset.

Bogen formår at holde interessen hos læseren, og man følger henholdsvis familien i skoven og agenten i fængslet i en god blanding så man ”holder gang i gryden” begge steder.

Den teknikske del af genforskningen er tonet ned i denne bog i forhold til den sidste. Det er forklaret så selv almindelige mennesker nogenlunde forstår hvad der menes.

Jeg vil give bogen 4 stjerner og glæde mig til den næste kommer.

 

Faktaboks: 

Titel: Genspejl
Forfatter: Claus M. Lohman
Genre: Krimi/science 
Forlag:  Proportion
Udgivet: 2015
Sider: 431
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.