Lyst hår, blå øjne

En lille kort historie fra en thrillerdronning

Lyst hår, blå øjne Book Cover Lyst hår, blå øjne
Karin Slaughter
Psykologisk Thriller
Harper Crime
2016
93

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

Julia er 19 år og studere på College. Hun skriver i sin fritid på avisen der er tilknyttet skolen.

Julias veninde Beatrice er forsvundet. Hun var på vej hen i den lokale kiosk ikke ret langt fra hendes forældres hus. Her forsvinder hun sporløst - selv forældrene er meget forundret og forstår ikke hvad der er sket.

Julia arbejder som frivillig på et værested for hjemløse, hvor hun dele mad, tæpper og andre fornødenheder ud til brugerne. Her hører hun om endnu en pige der er sporløst forsvundet. En af brugerne har ovenikøbet set en sort varevogn- vistnok.

Hendes undersøgelser viser at den eneste lighed der er mellem de to forsvundne piger at de har lyst hår og blå øjne. Det er med is i maven Julia erkender at hun selv passer ind i den samme kategori.

Det er mit første møde med Karin Slaughters forfatterskab, og det er da vist ikke den sidste. Selvom jeg ved at denne lille novelle er langt fra hvad hun plejer at skrive.

Hun har et meget levende beskrivelse af personerne i sin fortælling og det dækker ikke kun udseende og væremåde. Men vi kommer helt med ind i følelseslivet på Julie. Hendes teenager liv med undren, løsrivelse fra forældrene og forelskelse, får vi levende del i.

Denne lille novelle ligger så vidt jeg ved op til den nyeste roman : de smukkeste.

Jeg giver den 3 stjerner - det er jo blot en novelle