Arkimedes

Malene Jørgensen bliver direktør for "Hjælp Barnet"

Johannes Borg, en excentrisk, højreorienteret politiker bliver myrdet i sin eksklusive lejlighed på Nyhavn. Han bliver slået i hovedet og der er skrevet islamistiske slagord på væggen. Liget er skændet på en måde, der normalt ikke bruges i norden.

Angrebet kommer efter en tv-optræden hvor Borg udtaler sig yderst negativt overfor flygtninge og indvandre, så motivet ligger efter politiets mening lige til højrebenet, til at starte med.

Malene Jørgensen der nu er forlovet med svenskeren Pelle, lever et harmonisk liv sammen med sine børn og sin nye mand. Alting er på sin rette plads, altid en flugtvej og altid med mobiltelefonen indenfor rækkevidde, så har Malene det bedst.

Hun bliver inviteret til et møde i socialministeriet. Den nye socialminister vil have Malene til at være ny direktør for “Hjælp Barnet”. En organisation der skal sørge for at alle danske børn på institution, familiepleje eller anden form for opvækst udenfor hjemmet, har de bedst mulige vilkår.

Ministeren lover Malene at hun får 100 % frie hænder – men han har åbenbart glemt at tale med bestyrelsen i “Hjælp Barnet”. Allerede på det første møde i sit nye job kommer Malene i problemer. Hun mener at det vil være en god ide at give børn, der er utilfredse med deres pædagoger eller plejefamilier, mulighed for at filme uretfærdighederne på deres mobiltelefoner, så de kan aflevere optagelserne til “Hjælp Barnet” Resten af bestyrelsen er nærmest fortørnede og her finder den nye direktør ud af, at resten af bestyrelsen er mere optaget af at passe på de voksne ansatte end på de børn de burde hjælpe.

Hun beslutter sig for at tage en tur rundt på børnehjemmene for at se hvordan børnene virkelig har det og se det med egne øjne. Det første sted hun kommer hen, uanmeldt, møder hun Lizzi, en 15 årig pige som virker alt andet end glad og harmonisk. Lizzi kommer med noget forvirret snak om nogle onde mennesker der holder til på en lille ø. De tvinger børn til noget de ikke har lyst til.

Malene og Lizzi´s samtale bliver afbrudt af skolens forstander og han byder øjeblikkelig Malene indenfor. Da mødet er færdig er den unge pige væk – bare ikke fra Malenes hoved. Hvorfor stak hun af og hvor tog hun hen?

 

Dette er opfølgeren på “Bundfald” og vi støder naturligvis også på Mathias Zobel. Han har været på “rekreation” på Costa Rica hvor han har surfet og forsøgt at få Malene ud af hovedet. Han føler sig trampet på og svigtet – men hun er ikke så nem at glemme.

Han får et lift tilbage til Danmark med et skib. I den forbindelse bliver han inviteret på ophold på øen Stenø. Det er netop den ø at Lizzi taler om….

Der er også i denne bog en del sexscener og parforholdsproblemer. Malene bruger stadig sin krop til at få sin vilje overfor magtfulde mænd. Nogen gange har det konsekvenser hun ikke havde drømt om.

Lige så snart Malene og Mathias er sammen er der dømt fart, spænding, erotik og risikable satsninger. De bliver i denne her jagtet af Malenes gamle samarbejdspartner fra ” De brændte børns familier” som vi blev præsenteret for i den første bog. Malene stak organisationen til politiet og foreningen blev splittet af – nu søger Bettina hævn.

Arkimedes kan klart anbefales – men det er en klar fordel først at læse “Bundfald” så forstår man de fejder der foregår i denne bog.

 

 

Faktaboks: 

Titel: Arkimedes
Serie: Marlene Jørgensen & Mathias Zobel #2
Forfatter: Lisbeth Zornig & Mikael Lindholm
Genre: Spændingsroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2017 
Sider: 421
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.