Ravnens rede

Susanne Carlsen er midaldrende og fraskilt fra en mand, der pludselig blev ramt af panikalderen med alt hvad hertil høre. Ungdommelig lykke med ung kone og blebørn og en voldsom lyst til at dele det med hele omverden. Nu sidder Susanne så tilbage i en lille lejlighed både mand og barnløs. Hun synes faktisk ikke at livet kan blive mere ensomt og trist – det skulle da lige være hvis man tilfældigvis skulle logge ind og kikke lidt på eks-mandens facebookside…

En dag kommer der et spændende brev helt fra Frankrig. En gammel ven, Erling Skjold og elsker skriver til Susanne og invitere hende til at besøge ham på hans bopæl. Hvis hun acceptere vil han sende en togbillet og et beløb så hun kan klare sig på turen.

Susanne har ingen forpligtelser og ser det som en mulighed for at komme lidt væk fra Danmark og få set sig lidt om. Dengang for mange år tilbage synes hun rigtig godt om Erling og det kunne jo være at det stadig var tilfældet.

Det er gået Erling mere end godt i de mellemliggende år. Han har tjent voldsomt mange penge og hans ejendom viser sig at være et flot gammelt, romantisk slot der ligger helt ned til vandet. Det viser sig til gengæld at Erling er blevet ramt af uhelbredelig prostatakræft. Han sidder nu i kørestol og er nærmest en skygge af sig selv.

Susanne er uddannet journalist og har skrevet en del bøger i sin karriere og dette viser sig at være grunden til at rigmanden har bedt hende om at komme. Erling foreslår hende at skrive hans livshistorie. Hun får en løn der er mere end overvældende og en mulighed for at få en spændende historie at forevige på skrift. Det er jo nærmest umuligt at sige nej til. Der er visse forbehold, hun må ikke udgive bogen før Erling er død, de arbejder i hans tempo og holder passende pauser og han skal læse det hun skriver ned.

Journalisten går i gang med opgaven men idet Erling viser sig at køre hurtigt træt har hun en del tid for sig selv. Hun får en vane med at gå ned i den nærmeste by og frekventere den lokale cafe. Da hun efter nogle dage ligger mærke til en mand der også dukker op hver dag. Han er politikommisær og de kommer i snak. Han fortæller at hun ikke er den eneste journalist der har fået opgaven om at skrive Erlings livshistorie. En ung kvinde forsvandt pludselig sporløst efter et kort ophold på slottet. Hvor blev hun af ? Er den opgave Susanne har fået nu også pengene værd? Er Erling en helt anden end hun havde forestillet sig ?

 

Leif Davidsen har skrevet en spændende historie, der undervejs bliver mere og mere uhyggelig. Personerne udvikler sig i forskellige retninger og man bliver gang på gang overrasket. Sceneriet er meget spændende, et smukt idyllisk slot i Frankrig – som nærmest bliver skræmmende, gotisk og mystisk når mørket faldet på og vinden piber i tagkonstruktionen. Da man finder ud af at der er lange labyrintiske gange under slottet bliver der lige lagt oven på spændingen – hvad finder man her?

Persongalleriet er, som vanligt for forfatteren, slet ikke til at vide hvor man har. Handlingen tager også en del twists og overrasker ofte læseren.

Har hørt bogen indtalt af Marian Friborg. Det plejer at være Leif selv der indtaler sine bøger men det er logisk at det skal  være en kvinde, da hovedpersonen er en kvinde. Hun gør et godt arbejde og fængsler lytterne.

 

Faktaboks: 

Titel: Ravnens rede
Forfatter: Leif Davidsen 
Genre: Spænding/gotisk roman
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2017 
Sider: 496
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)