Drengen og Dæmonen

en Thomas Nyland-krimi

Drengen og Dæmonen Book Cover Drengen og Dæmonen
Thomas Nyland #2
Jens Østergaard
Krimi
EC Edition
2013
292

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Martin Dahl er Thomas Nylands højre hånd, han giver sig 100 % for jobbet og er meget pligtopfyldende.

Martin er på en opgave en sen fredag aften, på vej tilbage ser han en ilde tilredt ung kvinde ligger midt ude på vejen. Hendes bil er knust mod et træ. Martin får fat i alarmcentralen og fortæller om ulykken. Mens han taler med vagthavende ser han der ligger en lille pige på bagsædet.

Han mener ikke hun trækker vejret og mens han opstarter førstehjælp løber hans mobil tør for strøm. Det er det sidste man hører til Martin. Han synes han ser nogle skygger lidt væk fra bilen, han når lige at sige det til damen i telefonen, og at dementere det igen inden strømmen går. Da hjælpen når frem er kun bilen og kvinden at finde. Politimanden og barnet er væk.

Nu tager Thomas Nyland på jagt efter de to bortførte personer. Han ved at det haster, idet Martin nåede at fortælle at pigen var ilde tilredt inden forbindelsen gik. Han begynder at efterforske hvem kvinden var og hun var ikke helt almindelig.

Martin Dahl vågner hårdt såret op i et meget mørk lille rum. Han finder hurtig ud af at hans situation er alt andet end holdbar.

Vi følger de to hovedpersoner fra hvert sit sted, mens efterforskningen løber fremad. Undervejs møder vi en del mennesker, den ene mere underlig end den anden.

Drengen og dæmonen er godt skruet sammen og der dukker hele tiden nye clues op der krydre historien rigtig fint. Bogen er meget svær at ligge fra sig.

Selvom bogen er en nr 2  i serien om Thomas Nyland, kan den sagtens læses selvstændigt. Hvis der er henvisninger til bog 1 er det godt forklaret.

Bogen får 4 store stjerner