Den afrikanske jomfru

Caroline Kayser i Kenya

Caroline Kayser, datter af en betydningsfuld forretningsmand, er ansat i et dansk olieselskab. Hun er jurist og håndtere klager over firmaet og undersøger sager om korruption i andre lande.

Firmaet står overfor store udfordringer og derfor er der varslet fyrringer og Caroline føler lidt at stolen brænder under hende.

Hun bliver kaldt til møde med chefen. Han vil sende hende på en speciel opgave i Kenya. En lokal afrikansk kvinde har flere gange skrevet til chefen for Dana Oil. Hun skriver at ansatte i selskabet står bag voldtægter af små piger. Den slags rygter skal manes i jorden så firmaet kan bevare den gode anseelse de har.

Caroline ringer til lederen af den lokale danske afdeling i Kenya, John Hansen. Han er alt andet end interesseret i at have hovedkontoret snusende rundt i “hans” område. Han mener slet ikke de har nogle problemer, det er blot en storm i et glas vand og Caroline behøver slet ikke at komme derned.

Alligevel beslutter den lettere neurotiske Caroline, selv at tage til Afrika for at se på tingene. Hun har store personlige problemer med kulturen og miljøet i den afrikanske slum. Landes koncentration af kryb, snavs og dårlig klima er en stor prøvelse for den unge danske kvinde.

Men hun er sikker på at denne tur er en test. Hvis ikke hun klare at få løst problemerne, så ryger hendes stilling. Derfor er hun nødt til at få tingene til at fungere – det er lettere sagt end gjort.

Det er en flot debut Helle Vincentz har skrevet. Den er medrivende, rørende og skræmmende på en gang.

Det er meget tydelig at forfatteren selv har været i Afrika, beskrivelsen af landet er meget detaljeret. Både naturen men også den gennemgribende korruption der foregår, hvor fattigdommen er så massiv at bestikkelse nogen gange er en kærkommen chance for at klare endnu en dag.

Kontrasten mellem Kenya og den bacilleforskrækkede Caroline er genial – man kan ikke lade være med at trække på smilebåndet.

Til gengæld følger vi Sally, en lille pige der gennemlever det værste mareridt, et barn kan komme ud for. Det er hjerteskærende og rystende læsning.

Glæder mig til den næste bog om Caroline Kayser.

 

Faktaboks: 

Titel: Den afrikanske jomfru
Serie: Caroline Kayser #1
Forfatter: Helle Vincentz 
Genre: Spændingsroman
Forlag:  People´s Press
Udgivet: 2016 – Genudgivelse
Sider: 395
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)