Pigen under træet

Louise Rick er på orlov fra sit arbejde i politiet. Hun er taget på jordomrejse sammen med kæresten Eik, hans datter Stephanie og Louises bonussøn Jonas. Midt i det hele bliver Louise pludselig kaldt hjem til Danmark. 

Hendes bror har hårdt brug for hende, og det haster. Hans kone er forsvundet og selv er han på hospitalet og Louises forældre står nu med ansvaret for deres to små børn der nu er alene. Louise at tager den første flyver hjem og lander midt i et følelsesmæssigt kaos.

Helt tilfældig tænder hun for radioen på vej hjem fra lufthavnen. Her fortæller en nyhedsoplæser om fundet af et lig på Bornholm. Det handler om en skolepige der forsvandt for 20 år siden. Hendes lig er nu dukket op i en grotte på klippeøen. 

Susan Dahlgaard var, som så mange andre unge, på lejrskole på Bornholm tilbage i 1995. Sammen med 3 veninder forlod hun en aften vandrehjemmet, efter de var blevet “puttet” af lærerne. De tog ned til havnen i Svaneke og Susan slog sig sammen med nogle af de lokale drenge. De to andre piger blev lidt ved ishuset og tog derefter tilbage til vandrehjemmet. Da politiet senere spurgte drengene, hvad der skete den aften havde de en helt anden historie. De så slet ikke Susan den aften. Selv efter intensiv eftersøgning kom man ikke længere – Pigen var bare væk.

Der begynder nu så mange år efter at ske underlige ting med de personer Susan gik i klasse med. 

Mikkel, Louises bror er gift med en kvinde der gik i omtalte klasse. Hun er på mystisk vis forsvundet. Det skete en helt tilfældig aften, hvor børnene ser tv. Hun fortæller at hun lige går i køkkenet for at lave mad og derefter bliver hun ikke set igen. 

Da endnu en af pigerne fra kliken omkring Susan for nyilg har begået selvmord, begynder det at løbe koldt ned af ryggen på Louise. Hun kontakter Camilla Lind fra kriminalredaktionen på Morgenavisen. Sammen må de finde ud af, hvad det er der sker. 

 

Efter nogle år på “Jordomrejse” er Louise Rick endelig kommet tilbage. I denne nye roman, er der for første gang i serien to hovedpersoner. Louise Rick der plejer at have den overvejende hovedrolle, der nu er tilbage i Danmark uden nogen egentlig plan for fremtiden, og veninden Camilla Lind, der i denne her har en større hovedrolle end hun plejer at have. 

Det er Camilla der i på grund af sin stilling som journalist, og evig på jagt efter “den gode historie”  tager til Bornholm og taler med de drenge der var sammen med pigerne, dengang Susan forsvandt. Hun tager også ud på findestedet osv. Faktisk er det Camilla der gør alt det  Louise plejer at gøre – det er faktisk en forfriskende ny måde at skrue tingene sammen på. 

Det er en del tilbageblik på den famøse lejrtur, og der er garanti for, at alle der har været på lejrtur på Bornholm, vil kunne nikke genkendende til det de oplever der. Men læserne kommer også med Susan ind i klippehulen – det er myrekrybfremkaldende læsning, og feriehyggestemningen bliver fuldstændig spoleret. 

Der er en del af handlingen der cirkler omkring Louises privatliv denne gang. Det er ikke ret meget vi hidtil har hørt om dem, og det bliver der rådet bod på nu. Man bliver udfordret på de menneskelige plan, og hjertet bløder for familien Rick.

Alt i alt må man konstatere at Louise Rick og Camilla Lind er tilbage.  Personlig kunne jeg godt ønske mig lidt mere “gang i gaden” – men glæder mig i den grad til den næste roman i rækken – for der bestemt lagt op til mere af samme skuffe, der er en hel del der ikke er blevet “bundet knude på”. “Pigen under træet” kommer lige op på 5 stjerner. 

En myrekrybfremkaldende historie som alle krimielskere bør ønske sig til jul – hvis man kan vente så længe… 

 

Faktaboks: 

Titel: Pigen under træet 
Forfatter: Sara Blædel 
Genre: Kriminalroman  
Forlag: Politikens Forlag 
Udgivet: 2019
Sider : 320
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)