Spøgelserne på Frilandsmuseet

I personalestuen på Frilandsmuseet ligger en lille notatbog – den ser umiddelbart ikke ud af meget udenpå – men den indeholder mange spændende beretninger. ”Bogen” har eksisteret i mere end 20 år og mange har skrevet i det. Her er beretninger nok til at skræmme den modigste nattevagt.

Spøgeri og uforklarlige fænomener er ikke noget man ellers forbinder med en moderne arbejdsplads i det 20´ende århundrede. Derfor der der ingen der har underskrevet disse beretninger – men de må jo komme et sted fra. Som man siger – der går ingen røg af en brand uden der er ild i den…

En ansat på frilandsmuseet kontaktede selv forfatteren, han havde læst at Steen var interesseret i spøgelser – de kunne sørme bidrage med en hel del af den type historier. Det blev til bogen Spøgelserne på Frilandsmuseet, der nu er udkommet i 5. oplag og der naturligvis tilføjet en del flere historier, i forhold til det første oplag.

Steen tog selv ud til museet for at tage billeder til bogen. Som han skriver i bogen, han er selv gyserforfatter og har en ret livlig fantasi, men besøget dengang, er noget af det mest uhyggelige han har oplevet. Bl.a. havde han en episode med kameraet der pludselig begynder et opføre sig bizart. Blitzen gik af gentagende gange efter hinanden, uden han selv havde noget med det at gøre..

En vagt fortæller, at han ser en mand gå ind på et af de meget små gårde de har på stedet – men da han vil checke hvor manden bliver af – er han væk..Tanken om ”Den grå mand” der er set flere steder på området dukker op i vagtens hoved.

En af gårdene ”Lønnestak” var en meget rig gård. Men der hvilede en forbandelse over den. En rig mand blev myrdet og frarøvet sit lommeur af en af dem der boede på gården. Siden er han set gående rundt på gården, han leder efter det ur der blev stjålet.

Det er den type historier man kan læse om i bogen ”Spøgelserne fra Frilandsmuseet” og der er mange af dem. Forfatteren til bogen Steen Langstrup, tog på et tidspunkt kontakt til ”Spøgelsesjægerne” på Kanal 5 og de har flere gange været på besøg på museet, dette bliver også beskrevet i bogen.

Hjemsøgelse, sindsyge, ulykker og forbandelser klæber efter sigende til nogle af de gårde der er på frilandsmuseet. Det er interessant at forfatteren selv går ind bag facaden og fortæller om myterne omkring disse fænomener. Selv har været på stedet og har taget billeder til bogen, samt har deltaget i decideret spøgelses-jagt sammen med tv-holdet. 

Bogen er spækket med uhyggelige historier om fornemmelser nogen har oplevet bestemte steder på området. Nogle har endda hørt violinspil inde bag en væg. Der er kun en violin på væggen derinde, der mangler en del strenge, så den kan ikke spille.

Der bliver om efteråret arrangeret ”Spøgelsesture” på museet, hvor det er historier fra denne bog der danner rammen. Deltagerene får der en ide om, hvad det er de kan risikere at møde på turen rundt – er ikke helt sikker på at ut er modig nok til at tage turen.

Bogen er virkelig interessant og har man interesse for spøgelser og andre paranormale fænomener skal man bestemt læse denne bog. Man får et helt nyt forhold til Frilandsmuseet…

Faktaboks: 

Titel: Spøgelserne på Frilandsmuseet
Forfatter: Steen Langstrup
Genre: Spøgelseshistorier – paranormale observationer
Forlag: 2 feet entertainment
Udgivet: 2019
Sider : 148
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)