Central Park

På en bænk i Central Park

Alice har været i byen med en flok veninder. Hun har nok fået lidt for meget at drikke. Sent på aftenen finder hun tilbage til den parkeringskælder hvor hun efterlod bilen. Derefter bliver det sort, og hun kan intet huske.

Gabriel, en amerikansk Jazzmusiker har spillet sammen med en kammerat på en jazzklub i Dublin, han har været på bar og har forsøgt at score en pige. Blev imidlertid ret fuld så det blev en ret kikset aften. Han begiver sig hjemad og pludselig bliver alting sort.

Begge vågner op i Central Park i New York, lænket til hinanden med håndjern. Ingen af dem ved hvorfor de er havnet der. De kender ikke hinanden og kan ikke regne ud hvorfor de er lænket til hinanden.

Alice nægter at gå til det amerikanske politi. Deres historie er alt for utrolig, oven i har Alice en pistol i lommen hun ikke ved hvor kommer fra. Hun har blod på sin skjortebluse, som ikke kommer fra hende selv. Hun er bange for at det meget bureaukratiske amerikanske politi, spærre hende inde og smider nøglen væk.

Den eneste mulighed er, at de må finde ud af hvem der har bragt dem i denne situation. Hvorfor lige i New York ? Hvorfor er det lige de to der er lænket sammen? Sagen bliver ikke bedre af at de faktisk ikke kender nogen i New York.

Da de gennemsøger deres tøj finder de forskellige ledetråde. Alice har en talrække skrevet i sin håndflade – det ligner umiddelbart et telefonnummer. Idet de ingen kontanter har, vælger de at stjæle en mobiltelefon, for at kunne afprøve nummeret. De viser sig at nummeret tilhøre et hotel i indre by.

Gabriel har på sin ene underarm fået indridset en talrække, der umiddelbart ikke giver mening for nogen af dem.

Da de også stjæler en bil for at følge deres plan, bliver kontakt til politiet mere og mere umulig. Alice finder en GPS sender i sin ene sko og nu er parret klar over at er bliver leget med dem – nogen ånder dem lige i nakken – men hvem ?

 

Romanen har masser af fart, mystik og dramatik i det meste af bogen. Man er godt underholdt og handlingen bliver mere og mere underlig. Man følger parrets desperate kamp for at finde ud af hvad der egentlig foregår omkring dem. Angsten for at blive opdaget af det amerikanske politi bliver nærmest overdrevet, ubegrundet og usandsynlig, jo længere du kommer hen i handlingen.

Bogen kører meget på følelser og action, de to hovedpersoner kommer ud for mange valg og handlingen tager mange twists undervejs. Dog må man sige at slutningen er det største twist og grænser op af det utroværdige og overdramatiserede.

Spændingsromanen er klart læseværdig hvis man er til spændingsromaner.

Faktaboks:

 Central Park 
 Guillaume Musso 
 Spændingsroman 
 Lindhardt & Ringhof 
 2017 
 335
Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof
Bedømmelse: 4 out of 6 stars (4 / 6)