Hviskende Glansbilleder

Iben Brems er langt fra frisk ovenpå begivenhederne i den forrige “Cold Case”, Gruppen håndterede. Hun pådrog sig en del fysiske skader. Men som en chef i RET, kan hun ikke holde sig i ro, og vil gerne i gang igen.

Da hun endelig tropper op på kontoret, har hun en overraskelse til sine kolleger. Den sidste sag, kostede den yngste mand på holdet livet. Nu har Iben fået en ide. Det er måske en god ide at tilføje en Profiler til holdet. Aisha Patel har før arbejdet i politiet og har accepteret at prøve at belyse det psykologiske aspekt, i de sager gruppen skal løse. 

Men der er lidt stilstand i RET(Rejsende efterforskningsteam) så derfor er det tiden at se på den sag der gjorde, at Asgar Hartvig tog imod pladsen på holdet. Jagten på hans datters morder, bliver taget op og holder alles opmærksomhed ved lige, indtil der kommer noget nyt, der skal arbejde med.

I Vejle forsvinder en ung, hjemløs mand sporløst, men idet han er voksen og lever et hårdt liv, mener politiet ikke at det er en sag de bør gå ind i. Alle har jo en ret til at forsvinde, hvis man ikke orker livet som det er.

Gruppen får en henvendelse fra en “Kajsen” der er en gruppens computergeni, Belinda taler med i sin fritid, når hun spiller på nettet. Han fortælller om denne unge mand, Sebastian der er forsvundet. Belinda lover at holdet vil se lidt på omstændighederne.

Holdet begynder at infiltrerer gaden, hvor Sebastian sidst er set. Især en mand der ofte giver husly til unge hjemløse kommer under radaren, og pludselig begynder det hele at virke mere og mere suspekt.

Ved siden af kriminalsagen har Asgar og Iben private relationer der trænger til eftertanke, men der er ikke rigtig nogen af dem, der tør..

 

 

Dette er  3. Bind i “Alfabetserien “ skrevet af Lars Thomassen. Han har i denne serie skabt en hold efterforskere der minder meget om det gamle legendariske “Rejsehold” og nu kender læserne teamet rigtig godt og der bliver derfor arbejdet på, at vi nu skal lære persongalleriet endnu bedre at kende, og det bliver serien bestemt ikke ringere af. 

I denne her er det Belinda, deres sekretær/it-ekspert der er i fokus. Hun bruger det meste af sine private timer, med at spille onlinespil. Samtidig er det for hende, som for rigtig mange andre, her hun får sine sociale relationer. Her har forfatteren muligheden for at beskrive et liv, at mange i vores tidsalder lever. Hvor ensomheden holdes stangen via computerskærmen.

Selve kriminalsagen er som det plejer at være, når det er Thomassen der skriver den. Spændende, fascinerende og gerningsmanden er helt umulig at spotte, før det afsløres af forfatteren selv. 

Thomassen har i skrivende stund nedsat sig som fuldtidsforfatter, og det er ikke et sekund for tidlig. Han skal bestemt gøre det han er bedst til, at forkæle alle der elsker en god krimi. Heldigvis består alfabetet af 28 bogstaver, så der er plads til mange flere historier – og når han kommer til bogstavet Å så må han jo igang med talrækken i stedet .

Hviskende glansbilleder er bog C alias bind nr 3. Bogen kan godt læses selvstædigt, men det vil næsten ikke give mening ikke at tage de andre 2 andre bøger først. Kan fremhæve det forrige bind i serien, som havde sit omdrejningspunkt omkring den nordiske mytologi, det er simpelthen et must for enhver der er til barske og velskrevne krimier.

 

 

Titel:  C – Hviskende glansbilleder 
Forfatter: Lars Thomassen/find forfatteren på Facebook/instagram
Genre: Krimi/Thriller 
Forlag: Forlaget Månen 
Udgivet: 2023
Sider:v 408
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen