Pitbull

Heloise Kaldan er presset rent professionelt. Der er varslet fyrringsrunde på Demokratisk Dagblad, den avis hun arbejder for. Oveni er hendes nye chef en, der ifølge Heloise, ikke burde være det.  

Drabsefterforsker Erik Schäfer har en stille periode arbejdsmæssigt og han kan nyde sommeren. Schäfers kone, Conni har i flere år været tilknyttet Vågetjenesten, hun mener bestemt at organisationen kunne bruge noget mere omtale, så flere vil bruge den, men også arbejde der frivilligt. 

Så hun har spurgt Heloise om ikke det var et godt emne at tage op i avisen, og det synes avisens redaktør umiddelbart godt om. Jan Frisenhof ligger for døden og har meldt sig som gennemgående figur i den eller de artikler Heloise skal skrive. En eftermiddag bliver Jan urolig. Han begynder at tale om himlen og helvede. Han mener bestemt ikke at Sankt Peter vil åbne perleporten når det bliver hans tur til at banke på. Han taler om et mord han har begået på en Tom Oreck og om en masse blod. 

Heloise bliver nysgerrig og vil først have Schäfer til at slå Oreck op i strafferegistret. Men det er imod reglerne, hvis han slår en person op i politiets register uden at have en gyldig grund, kan han miste sit job. Men Schäfer lider af den samme nysgerrighed som Heliose, og “kommer til det” alligevel. 

Det viser sig at den omtalte Tom er omkommet ved en ulykke på Flensborg Fjord. Han har været ombord på en båd, er pludselig eksploderede og brød i brand. Redningsmandskabet kunne ikke nå frem før det var for sent. Heloise kan slet ikke få dette til at passe med Jans “tilståelse”.

Da Heloise ser lidt nærmere på Tom Orecks fortid finder hun en sag om en forsvundet kvinde. Hun blev sidst set efter en bytur i Gråsten. Heloise tager en tur til Sønderjylland. 

Anmeldelsen: 

Man er ikke i tvivl om hvem forfatteren er, når man slår op på første side af “Pitbull”. Anne Mette Hancock har helt sin egen skrivestil . Hun har et skriftsprog ulig mange andre. Det er en ren fornøjelse at give sig i kast med. 

Denne gang er handlingen delt op – så noget af den foregår i København, men det meste er trukket til Sønderjylland. Langt de fleste der har været i den sydligste del af Danmark, forbinder den med lange, flade, golde landskaber – ret kedeligt egentlig – på overfladen. Efter at have læst “Pitbull” vil man nok fremover se sig lidt over skulderen, hvis man gæster nattelivet i Gråsten. Det er ikke kun Kongehuset der holder til dernede…

Det lokale liv, som bogens hovedperson finder dernede, er som små bysamfund er flest, alle kender hinanden og er pr. automatik skeptiske overfor udefrakommende nysgerrige journalister, som Heloise i høj grad er en del af.

Det er herligt med en krimi der for en gangs skyld ikke foregår i en storby. København, Århus eller lign. Men at vi denne gang er taget “helt ud hvor kragerne vender” og finder noget man bestemt ikke helt regner med, giver en spændende og fængslende fortælling, alle krimielskere vil få stor fornøjelse af. 

Man bliver gang på gang ikke bare overraskede når man læser “Pitbull” man får nærmest et chok i ny og næ. Når der sker en drejning/ et twist i handlingen, går det bestemt ikke stille af sig. 

Det er tydeligt at denne bog er roman nr 3, forfatteren er blevet mere stilsikker og gør at man lige skal have et kapitel mere. Anne Mette Hancock formår at holde “gryden godt i kog” og man keder sig ikke et sekund i selskab med denne nye krimi. 

Man kan sagtens begynde bekendskabet med Heloise Kaldan og Erik Schäfer her – men bør bestemt ikke snyde sig selv for “Ligblomsten” og “Mercedessnittet” som er de første to bind i serien. 

“Pitbull” en fabelagtig god krimi at starte 2020 på… 

Faktaboks: 

Titel: Pitbull 
Forfatter: Anne Marie Hancock 
Genre: Krimi 
Forlag: LIndhardt og Ringhof 
Udgivet: 2020
Sider : 341
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)