Den finske patriot

Ketil Brandt i Finland

Den Finske Patriot Book Cover Den Finske Patriot
Ketil Brandt # 4
Henrik Brun
Politisk Krimi
Turbine
2014
375

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Ketil er taget til Estland på ferie. Han har fået et nervesammenbrud efter den sidste sag og bruddet med kæresten Ines. Han har i 6 uger ikke rørt en tast og har det egentlig meget godt med, at ferien ikke er slut før om 2 uger.

Han bliver imidlertid ringet op af sin danske redaktør. Han vil have Ketil på arbejde igen. I Finland er der fundet en ung russisk mand i en afsidesliggende sauna. Den sauna bliver normalt kun brugt af grænsevagter, soldater og lokale. Der er ikke mange andre der ved den ligger der, så det hele er ret underligt. Idet Ketil er i nabolandet og bogstavelig talt kan se færgen til Finland er det jo nærliggende at det er ham der tager derover, mener chefredaktøren.

Ofret Sevastian Sidorov, en kontroversiel personlighed, forfulgt af sit eget land fordi han er homoseksuel, og ikke er bange for at skilte med det. Derfor bliver han forfulgt af ? - der er mange at vælge imellem.

Ketil bliver sat til at finde ud af omstændighederne omkring den unge mands død og slår pjalterne sammen med en lokal kvindelig journalist, Malin. De hjælper hinanden med efterforskningen, Ketil kan godt bruge hjælpen fra en der kan det finske sprog og Malin kan ikke nå at tale med alle de personer der kan have informationer om den unge mand, hurtig nok.

Det bliver en sag godt med fart på og med en del focus på politiske intriger og hvordan regeringer og kirkelige overhoveder takler kontroversielle persongrupper i samfundet.

Henrik Brun har her skrevet en hel serie om journalisten Ketil Brandt der arbejder udenbys for sin avis - denne historie er nr 4 i rækken og spændings niveauet  er bestemt højnet i denne roman. Bogen er læst på 2 dage og har været lidt svær at ligge fra sig.

I Den finske patriot  er læseren taget med til Finland og beskrivelserne af landet, personer og de politiske fnidder-fnadder i Finland/Rusland er fint beskrevet. Der er mange organisationer med i denne bog. Menneskerettighedsorganisationer, forskellige typer kirker og regeringer - det hele bundet sammen i en skøn buket og sluttet af med en slutning der tager fusen på selv dem mest drevne krimilæser

Bogen får 4 store strålende stjerner - glæder mig til den næste i rækken.