Dansende røde bjørne

Ronald Triel leder videre efter sin kones morder.

Ronald Triel er tilbage på jobbet igen, efter et kortere sygehusophold. De skavanker han pådrog sig under “løbende tjener” sagen har afholdt ham fra, at jobbe i et par måneder.

Han har til gengæld taget sig sammen til at invitere sin underbo, Astrid på date. På udvalgte restaurant bliver han betjent af en ung mand, som oplyser ham om at der er noget kludder med hans reservation. Men Ronald får alligevel et bord og da hans øl kommer ligger der en brik fra et billedlotteri under hans drink og den unge mand er væk.

Triel har før fået sådanne kort, lige efter mordet på hans kone og under opklaringen af forrige drabssag. Han forbinder i en grad kortene med den gamle sag, hvor hans familie blev angrebet på groveste vis.

Triels datter er fortsat på psykiatrisk center, efter angrebet. Hun har fortsat tale-blokade og det piner Triel rigtig meget.

På en nærliggende legeplads finder en hunde-lufter liget af en ung pige. Hun er skændet og bundet op på et klatrestativ med fødderne opad. Politiet sørger for at få stedet afspærret efter alle kunstens regler.

Triels værste fjende, Journalisten Thor Brandt, bliver kontaktet af en lille løjerlig udseende mand. Han sidder i hans bil, lige efter drabet på pigen. Han har oplysninger som journalisten har brug for, mener han. Det viser sig han har makabre fotos af pigen, taget lige efter drabet har fundet sted, og han er bemærkelsesværdig godt orienteret omkring specielle omstændigheder omkring pigens død.

Det viser sig at ofret er en meget ung pige der bor på et værested for utilpassede unge. Politiet opsøger stedet og bortset fra at hun ofte pjækker fra skole og hendes værelseskammerat dækker over hende, er der ikke meget at komme efter.

Da sporene bliver grundigere undersøgt er der spor til en nærliggende lukket psykiatrisk afdeling og nogle løse spor helt tilbage til 2. verdenskrig.

 

Romanen er en opfølger på “Løbende tjener” og man møder næsten de samme personer. Derfor er det en stor fordel at læse bøgerne i træk, så man er godt inde i Triels verden.

Bogen er spændende, medrivende og man har, som i den forrige, ofte et smil på læben, Triels sakasme er uovertruffen.

“Dansende Røde Bjørne” er klart et must til enhver bogreol, og “Hviskende Lig” er den næste i rækken

 

Faktaboks: 

Titel: Dansende Røde Bjørne
Serie: Ronald Triel #2
Forfatter: Dennis Jürgensen
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Tellerup Forlag
Udgivet: 2015
Sider: 488
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)
Facebook-video med Dennis Jürgensen