Dyrets ø

Alf Marcussen er ansat i Interpol i Lyon. Efter en lidt hårdhændet arrestation af et par tyrkiske forbrydere, er Alf nu sendt på ferie sammen med sin kæreste Annika, der ligeledes er ansat samme sted.

De har valgt at tage en vandreferie på Færøerne. Alf nyder ferien, stilheden og naturen på den skønne ø. De er tilsyneladende så langt væk fra dagligdagens vold, død og kriminalitet de kan komme – tror de.

Pludselig bliver de forstyrret af en helikopter der lander tæt på deres opholdssted og en politibetjent vil have dem med til Thorshavn. To drenge er blevet kidnappet. Faderen til den af dem, er ven med den øverste leder i Interpol. Derfor bliver dette lidt en personlig tjeneste, Alf er blevet sat på.

Det viser sig at manden der havde drengene med til øen, er belgisk militærattache i Luxembourg. Geert Althuis sidder på et hotel i Thorshavn med en 7 hestes-brandert. Han er tydeligt en meget presset mand. Der er ting han ikke har lyst til at dele med andre. Alf må presse Geert hårdt før indrømmelsen kommer. Militærmanden må nødtvunget indrømme at han sidder i lommen på den russiske mafia og har gjort det længe.

Althuis har igennem længere tid været tvunget til at indbetale store summer til disse gangstere, og til sidst vælger han at stoppe, det blev en ret dyr aftale til sidst. Han modtager, kort tid efter betalingsfristen er udløbet, et brev hvor der står at de har registeret den manglende indbetaling og derfor vil tage de nødvendige forholdsregler.

Dette er grunden til at den pressede mand er sikker på at det handler om en kidnapning, og ikke bare eventyrlyst fra drengenes side.

Umiddelbart har Alf ikke lyst til denne her sag. Han har mest af alt lyst til at tage tilbage til kæresten og tage ud og se mere af denne skønne ø – men sagen vækker alligevel Alfs interesse og ferien er aflyst.

Dyrets ø er andet bind i serien om Alf Marcussen og hans arbejde i Interpool. Første bind i serien hedder Vanviddets pris.

Hovedpersonen arbejder i Interpol og det er et godt valg når man tænker på lokationer til disse bøger. De kan stort set foregå overalt i Europa. Men ikke kun sagerne, Alfs kolleger kan også have alle former for nationaliteter idet personalet i Interpol er sammensat efter kompetencer og ikke nationalitet. Alfs faste makker er franske Laurent der er en spændende karakter der har sine egne regler.

Beskrivelser af naturen, butikker, hoteller og andet bærer tydelig præg af at forfatteren selv har været der. Det giver læseren et kendskab til området, der giver lyst til selv at opleve det.

Selve krimiplottet er godt sat sammen, men der er ikke mange hemmeligheder eller mystiske twists. Der er meget der giver sig selv og man får mange ting serveret på et sølvfad.

Det er til gengæld fanger læseren er beskrivelserne i bogen. Ikke blot naturen og øens beboere og infrastruktur, men beskrivelserne af faderens fortvivlelse, drengenes ophold hos gidseltagerne og gidseltagernes håndtering af hele situationen gør at bogen fanger og rør læseren.

Vil lige fremhæve prologen, der er yderst myrekrybsfremkaldende.

Der er helt klart lagt en basis for yderligere udgivelser i denne serie – og den vil jeg glæde mig til

 

Faktaboks: 

Titel: Dyrets ø
Forfatter: Torben Svendsen 
Genre: Spændingsroman 
Forlag: Mellemgaard 
Udgivet: 2019
Sider : 332
Bedømmelse:
 4 out of 6 stars (4 / 6)

 

Bogen kan bl,a, læses på bookmate – se her