Skyggemanden

 

 

 

Skyggemanden Book Cover Skyggemanden
Marcus Falck # 4
Poul Erik Larsson
Kriminalserie
Mellemgaard
2014
Paperback - lydbog
390

Bedømmelse: (6/6 stjerner)
For over 20 år siden forsvandt der er en dreng på 13 år i en statsskoven uden nogle former for spor.

Til denne skov knytter der sig en gammel folkefortælling. Den ene del af skoven beskyttes af "damen med den gode hjerte" og i hendes halvdel af skoven er der fred og harmoni.

I den anden del af skoven derimod kan man være meget uheldig og møde skyggemanden. Han finder sig ikke i at der er nogen i skoven efter midnat. Så hvis man formaster sig til at gå derind alligevel så sent - vender man ikke retur.

Der forsvinder imidlertid endnu en dreng i skoven 24 år efter det skete første gang - og også her er han sporløst forsvundet. Politiet i drabsafdelingen må overvinde sig selv og gå ind i skoven og lede efter drengen.

Derudover findes der personer myrdet med en underlig fællesnævner - de har små sedler i lommen som ikke giver nogen mening.... Drabsafdelingen med Marcus Falck i spidsen har noget at se til i denne forrygende krimi med masser af fart over feltet.

Bogen har en fremragende evne til at fastholde sin læser - det er længe siden en bog har holdt mig vågen som denne her har - det er en rigtig pageturner....

Handlingen hænger rigtig godt sammen og der er nogle fremragende personskildringer i bogen. Man får en god blanding af krimi, spøgelseshistorier og menneskeskæbner. Man bliver mindet om at tingene/personer ikke altid er det som de ser ud til at være...

Den får helt klart mine bedste anbefalinger og får flotte 6 stjerner - godt gået til forfatteren...