Svinene

Danny Katz er en tur i Sveriges underverden.

Danny Katz er en ex-junkie. Han har dog været clean i en årrække, han har stadig ind imellem lyst til at vende tilbage til misbruget, idet tilværelsen, på nogle punkter, så bliver mere enkel. Man bliver ligeglad med andre mennesker.

Han har fortsat venner i misbrugsmiljøet. En af dem er Ramon der for år tilbage har reddet Katz´liv. Han opdagede at Danny havde taget en overdosis og det lykkedes ham at holde liv i ham indtil ambulancen kom.

Ramon er pusher, og indenfor den sidste tid har han scoret et meget stort parti heroin. Han virker meget optimistisk og mener at han og kæresten bliver meget rige nu.

Efter et besøg hos Ramon har Danny fået nogle doser heroin (hvis han nu lige fik lyst) og Katz tager imod det, til at starte med men ved at hvis han ikke aflevere dem tilbage igen, kan han falde for fristensen og blive hooket igen.

Da han kommer tilbage til vennens lejlighed ligger Ramon på sengen i soveværelset, død. Umiddelbart ligner det en tilsigtet overdosis. Men at dømme udfra det gode humør han var i tidligere tror Katz ikke på den teori. Men hvad er der så sket ?

Danny følger sporet efter bagmændene og finder hurtig ud af at Ramon har været indblandet i noget med Trafficking.

Kvinder fra østlandende, uden opholdstilladelse i Sverige er blevet solgt til Sex-industrien. Oveni købet af den værste slags. Jo dybere Katz graver, jo mindre har han lyst til at se.

Romanen er en Thriller af format. Emnet for bogen er rædselsvækkende, grumt, utænkelig og alligevel med en realisme der giver kuldegysninger ned af ryggen.

De skæbner der beskrives i bogen er hjerteskærende og Danny Katz er den perfeket “anti-helt” der søger retfærdigheden, selv om han godt ved han ikke selv er et af guds bedste børn.

Fremragende roman.  5 stjerner herfra

 

Faktaboks: 

Titel: Svinene
Serie: Danny Katz #2
Forfatter: Carl-Johan Vallgren
Genre: Thriller
Forlag:  Modtryk.
Udgivet: 2016
Sider: 342
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)