Den længste sommer

Marie har slået sig ned på den Spanske ø Menorca. Her nyder hun sol, strand og den fyrige, men lidt overfladiske, spanske elsker.

Dog tynges hun nu lidt, af tanken om at være blevet forældreløs. Hendes biologiske far, som hun ellers ikke har haft den store kontakt med de sidste 10 år, er død. Begravelsen foregår på den smukke ø, Bornholm. Marie kan svagt huske det hotel, faderen har forpagtede i mange år. Hun var der som barn på ferie. 

Da faderens advokat ringer til Marie, insistere han på at hun kommer hen på kontoret efter begravelsen, hun skal høre oplæsningen af testamentet. Marie er meget forvirret da hun kommer tilbage på hotellet igen. Hun er pludselig, som faderen enearving, ejer af hotellet. Det viser sig at faderen købte det for år tilbage. 

Nu har hun 2 valgmuligheder. At sælge hotellet og flytte tilbage til Menorca og glemmer alt om Bornholm. Eller også flytte permanent til øen og selv drive hotellet.

 

På havnen i Gudhjem finder en lokal fisker en sportstaske med en ganske lille baby i – Hvem er moderen ? Og hvorfor har hun efterladt denne skønne knægt på den måde ? Den flotte Københavnske efterforsker Morten får opgaven med at finde hende.

 

Anmeldelse:
Lotte Dalgaard har skrevet denne søde lille fortælling, der tager udgangspunkt i et idyllisk hotel på Bornholm. Det er et let genkendeligt sted at ligge en fortælling, de fleste danskere har på et eller andet tidspunkt været der, og mindes de skønne omgivelser her. 

Som det er typisk for en kærlighedsroman, er historien godt gennemtænkt, hyggelig og fyldt med spændende hovedpersoner, der ikke er for komplicerede i deres relationer, men ret stereotype for en historie af denne kaliber.

Man bliver i løbet af bogen inviteret med ind i soveværelset hos Marie op til flere gange, men de erotiske detaljer er ikke for grafiske, som det ind imellem har været tilfældet i andre bøger af samme forfatter.

”Den længste sommer” er en sød lille fortælling, der kan læses af alle. Den er, som den skal være, hyggelig og der sker alligevel en hel del, både på det personlige plan, men det er også handlingens flow der gør, at bogen er værd at bruge tid på. Desværre er der nogle letgennemskuelige passager – men det hører sig vist til en bog i denne genre.

Kan helt klart anbefale denne, ikke så omfattende, roman. Den er hyggelig, sørgelig, romantisk og kan fint bruges som juleferie-underholdning/mandelgave eller under træet.

 

Faktaboks: 

Titel: Den længste sommer 
Forfatter: Lotte Dalgaard
Genre: Kærlighedroman
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2022
Sider: 158
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Bogen kan læses/lyttes på forskellige lydbogstjenester, som f.eks. Mofibo – lydbogen indlæses på fremragende vis af Silke Biranell. Hun formår at fastholde lytteren og har en behagelig oplæserstemme