Låst

Clara og Ronja har været usandsynlig heldig og har fået sig den mest ideelle lejlighed i hele København. Den ligger i centrum, er ret billig og der er rigelig plads til de to piger. Den eneste ulempe er, at den kun kan lejes i et år, så kommer ejeren tilbage fra en rejse og skal have den igen.

Claras bror Theo læser jura. Han har på skolen mødt Christoffer og Ziggy. Helt imod naturens orden har de tre fundet hinanden og Theo er flyttet ind i deres mondæne lejlighed. Theo tilhører slet ikke det samme sociale lag som de to andre, og han spekulere ofte på hvorfor de i det hele taget gider at være sammen med ham.

Christoffers far er direktør for det ejendomsfirma der administrere udlejning af den lejlighed, pigerne har fået fat i. Ziggy og Christoffer har en mondæn natklub i “Stærekassen” der ligger i de legendariske teaterbygninger i indre København. 

Efter endnu en aften med masser af druk, damer og fest hele natten, dukker Ziggy og Christoffer op hos Clara og Ronja. Det er en slags housewarming/komsammen, så de kan hilse på Theos søster og veninde. Christoffers kæreste Olivia dukker også op. Hun er ikke umiddelbart tilfreds med, at Christoffer sidder på tæt på Clara i sofaen. 

De planlægger at tage ned på drengenes natklub i samlet flok. 

Da rengøringspersonalet kommer næste morgen, venter der dem et chok da de kommer ud på dametoilettet. Her ligger Clara midt på gulvet. Der er blod overalt. Hun har tydeligvis været udsat for grov vold og er dyb bevidstløs. 

Politiassistent Marc Abildgaard er på nattevagt med din nye praktikant, Lars Tommy. Fem minutter før deres ellers ret begivenhedløse vagt slutter, kommer opkaldet over radioen. Der ligger en bevistløs pige på et diskotek om de vil se på det ? 

Lars Tommy vil allerhelst hjem og sove – men det ligger ikke til Marc at gå glip af sådan en sag. Han ønsker sig brændende at bliver efterforsker i drabsafdelingen og de skynder sig afsted. 

 

Forfatter Anne Mette Kirk har skrevet denne spændingsroman, der er nr 2 med politibetjenten Marc Abildgaard i hovedrollen. 

“Låst” er en selvstændig historie der handler om unge mennesker, der forsøger at finde deres identitet og plads i verden. Men handlingen i bogen stikker et spadestik dybere, idet der kommer et overfald af en ung pige i ligningen. En kvinde der på en eller anden måde har relationer til de andre i kliken. Dette medfører selvfølgelig en trang til at passe på sig selv, men også en mistænkeliggørelse af de andre – kender man i virkeligheden hinanden godt nok ? 

Selve overfaldet på Clara gør at de venskaber der er bygget op de unge mennesker imellem bliver sat på prøve. Lige pludselig bliver relationerne ikke længere overfladiske og den facade de hver især har bygget op omkring sig selv, stille og roligt bliver brudt ned og den virkelige person dukker op inde bagved. 

Man bliver tvunget til at se virkelighedens barske realiteter i øjnene og nogen af dem må tage tunge beslutninger, der ændre deres liv for altid.

Selve kriminalgåden er naturligvis omdrejningspunktet i spændingsromanen og læseren lære Marc Abildgaard endnu bedre at kende, som en utrættelig politibetjent, der gerne vil så meget mere, end bare at være almindelig gadebetjent. Plottet holder 100 procent og gerningsmanden er ikke til at få øje på, før tiden. 

Forfatteren, Anne Mette Kirk har en helt speciel evne til at menneskeliggøre de personer hun beskriver i sine bøger. Det er personer som er let genkendelige, men som lige har et ekstra lag, der bliver pillet af i løbet af læsningen. 

“Låst” er bestemt en roman man bør give sig i kast med, hvis man er til krimigåder med et twist. Den får mine varmeste anbefalinger.

 

Forfatteren har ligeledes skrevet :
Knust 

 

Titel: Låst 
Forfatter: Anne Mette Kirk 
Genre: Spændingsroman
Forlag: Peoples Press 
Udgivet: 2021
Sider: 348
Oplæser til lydbogen : Cecilie Fabricius

Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen kan blandt andet lyttes på streamingtjenesten Mofibo. 

Bogen er en anmelderkopi, givet af forlaget. Dette gør ingenting ved min holdning til bogen.