Hadets onde cirkel

Tonny Nielsen bor på Bornholm i et stort luksuriøst hus, med et gemt/glemt ravkammer og en eksklusiv turistattraktion – en russisk ubåd i baghaven. Der bliver ofte arrangeret rundvisninger til huset, for øens turister. Men lige nu har Tonny mest brug for fred og ro. Han har svært ved at holde humøret oppe og føler sig drænet for energi.

Charlotte Holm-Hansen, Tonnys hustru er forsvundet efter et flystyrt. Hun var udsendt fra Dansk Røde Kors da hun forsvandt sammen med resten af passagerene i flyet. De officielle papirer der erklærer hende død er netop kommet med posten. Det er 6 måneder siden ulykken skete, men tiden nærmer sig hvor Charlotte ville have født deres fælles barn. Dette gør sorgen nærmest ubærlig.

Under en rundvisning sidder en ung mand lidt væk fra de andre turister. Det er tydeligt at han bare ”er med”. Han gider ikke rigtig høre efter og ravkammeret er han tydeligvis ikke interesseret i. Han er meget optaget af en blad.

Netop dette blad ligger tilbage da bussen er kørt. Tonny finder det da han rydder op efter dagens besøg. Nærmest uden han ved hvad han ser på, skimmer han bladet. Her finder han en artikel der omhandler netop det flystyrt hvor Charlotte forsvandt. Forfatteren til artiklen har en helt anden opfattelse af hvad der skete med flyet, end myndighederne har. Han hævder at flyet er blevet kapret i luften. Grunden til denne action skulle være, at der med i flyet var en professor, og det er ham der er målet for terroristerne.

Men hvad med de andre passagerer i flyet ? Hvad med Charlotte ?

Tonny er nødt til at finde forfatteren til denne artikel….

”Hadets onde cirkel”, er den selvstændig efterfølger af ”Bernsteins hemmelighed”, der var forfatterens debutroman. Persongalleriet er den samme, og handlingen bringer læseren rundt i nærmest hele verden.

Man starter handlingen på Bornholm, men vi kommer med til Paris, en ø i Caribien, til Grønland og på en stillehavsø i løbet af romanen. Handlingen følger mange forskellige personer. Men primært er det ”de gode” og ”de onde” der har historiefortællingen.

”Hadets Onde cirkel” er i høj grad actionpræget, grænsende til ”mission impossible” stilen. Der er bl.a. en tidligere jægersoldat med i gruppen, og han ligger ikke fingre imellem. Som det fremgår af bogens titel så har hadet en fremtrædende rolle i handlingen og skurkene er gennemført onde.

Må desværre erkende at problemløsningerne for ”heltene”, er en anelse for tilfældige og optræder meget belejligt når hovedpersonerne skal bruge dem, og til sidst bliver det lidt ”for meget”.

Plottet er desværre lidt indviklet og til tider lidt rodet og fyldt af tekniske forklaringer, der er unødvendige for handlingen. Men hvis man som læser har interesse i de tekniske forklaringer, er de selvfølgelig berettigede. Alt i alt er bogen meget lang – 509 sider, og den kunne sagtens have været kortere uden at det har gjort noget for historien.

Der er ikke som sådan en fast hovedperson. Det er de forskellige medvirkende der fortæller historien, hvilket gør historien levende og spændende.

Hvis man er til ”James Bond – Mission impossible” er Hadets Onde Cirkel bestemt en bog man skal kaste sig over. Man mangler bestemt ikke action og handlingen variere fint.

Faktaboks: 

Titel: Hadets onde cirkel
Forfatter: Morten Thor Hansen
Genre: Spændingsroman
Forlag: Löwe Publishing
Udgivet: 2019
Sider : 509
Bedømmelse:
 4 out of 6 stars (4 / 6)