Natten gemmer lyset

Det spøger i Dageløkke

Et ungt par køber en gammel karismatisk rønne, et rigtigt håndværkertilbud.

Det er mest Trine, den unge kvinde der synes huset er meget charmerende og lige det de altid har ønsket sig, hun har i hvert tilfælde. Michael er lidt mere kølig overfor ideen, huset er meget gammelt og har indbygget skimmelsvamp i kælderen!

Med det ender alligevel med at de bliver ejere af det faldefærdige hus og låner penge til en gennemgribende istandsættelse. Da nogle venner kommer og hjælper med indflytningen, nævner en veninde at huset har en historie. En uhyggelig en af slagsen.

Den oprindelige ejer af huset har været udsat for justitsmord og hjemsøger derfor stadig huset. Flere af de forrige ejere er blevet jaget væk i nattens mulm og mørke. Det gamle hyggelige hus bliver i folkemunde kaldt “spøgelseshuset”

Trine drømmer en nat om en mand i gammelt tøj med en stok i venstre hånd. Da der dagen efter er fodspor i sneen omkring huset, oven i købet med runde mærker efter en stok i venstre side af sporene synes Trine at huset mister en del af sin charme.

Michael skal på kursus med sit arbejde og skal være væk i en uge. Trine er lige ved at gå op i sømmene, hun tør ikke at være alene i huset. Heldigvis er hun venner med Lone Lacour, en modig politikommisær. Hun lover at komme og være sammen med Trine mens Michael er væk. Selvfølgelig kan Lacour ikke lade være med at lede efter husets hemmeligheder, nu hun alligevel skal være der en hel uge.

Claus Danielsen er tilbage i tjenesten efter en lang sygeorlov og han glæder sig meget til at komme i gang igen. Han havde lykkelig glemt bagsiden af medaljen, alle de ting der gør det hårdt at arbejde i afdelingen for personfarlig kriminalitet. Det der med at skulle fortælle pårørende at deres nærmeste er slået ihjel. Han bliver straks kastet ud i det.

Liget af en ganske ung pige bliver af en hundelufter fundet i et bådehus på en privat badestrand. Offeret er anbragt i en motorbåd der tilhører rigmanden Otto Van Berge´s retarderede søn. Men kan morderen mon være en mand i slutningen af 20´erne, med et sind som en på 12-13 år ?

 

Poul Erik Larsson har gjort det igen. Denne roman i Marcus Falck serien er dog meget anderledes end de forrige bøger. En stor del af bogen omhandler det meget uhyggelige hus, med alle dens myter og kringelkroge, mystiske kister på loftet og lys der tænder eller slukker af sig selv.

Ved siden af det er der selve kriminalsagen som får hele holdet omkring Falck præsenteret ved hjælp af mordet på en ung pige der bliver efterladt på en strand.

Selve elementet omkring spøgelseshuset er meget fascinerende og uhyggen driver ned af siderne. Hvis man tror en smule på den slags ting, kan man godt få problemer med nattesøvnen.

I denne historie er det ikke spørgsmålet om man vil læse videre – men om man tør  🙂

 

Faktaboks: 

Titel: Natten gemmer lyset
Serie: Marcus Falck #8
Forfatter: Poul Erik Larsson
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Mellemgaard
Udgivet: 2017 
Sider: 391
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.