Atten grader minus

Mord i dybfryseren

Fabian Risk står med en underlig sag. Ved et tilfælde bliver hans chef, Tuvesson involveret i et ulykkestilfælde. En bil kører med vandvittig fart mod Helsingborg og en lettere beruset Tuvesson bliver vred og lidt forarget. Hun vil stoppe fartbøllen og sætter efter. Det ender med at bilen kører i vandet nede ved havnen, foran en stor samling måbende mennesker.

Da retsmedicineren til at starte med konstatere en høj alkoholpromille i blodet på føreren af bilen, slår alle sig til tåls med at uheldet skyldes fuldskab.

Til alt held bliver den anden retsmediciner, der er tilknyttet patologisk afdeling lidt nysgerrig. Han synes kollegaen sjusker lidt indimellem. Så han tager liget frem igen og finder spor på kroppen der tyder på at liget har været død i mere end 2 måneder. For at det ikke skulle være underlig nok, har kroppen været frosset ned mindst ligeså længe.

Jo mere han undersøger, jo flere spor finder han på, at denne teori holder vand. Helt galt går det da både en bankrådgiver og en ejendomsmægler uafhængig af hinanden, har afholdt flere møder med den “nedfrossede” mand i den periode hvor han efter patologens udsagn skulle være død.

Men en frossen mand kan hverken holde forretningsmøder eller kører bil ? Fabian og Co er helt rundt på gulvet.

I københavn bliver Dunja Hougaard nærmest vidne til et uhyggeligt optrin. Hun er nu degraderet ned til almindelig politibetjent med gadetjeneste. Hun bliver kaldt ud til en opgave, hvor hun skal opspore en kvinde, der efter sigende skulle rage rundt i storbyens gader, oversmurt med blod og med et vildt udtryk i øjnene.

Dunja og hendes makker finder godt nok kvinden, men hun er så angstpræget og påvirket af et eller andet at det ender med at begge betjente mister deres tjenestepistoler. Kvinden stikker af med dem.

Dunja tager ferie fra jobbet og føler hun er nødt til at finde ud af hvad der er sket med kvinden og hvorfor hun er så bange.

Fabians søn Theodor, har det fortsat meget svært, efter de traumatiske hændelser der skete i “offer uden ansigt”. Han bliver tilset af en børnepsykolog og Fabian forsøger at hjælpe det lidt han kan, men han har svært ved at nå ind til drengen. Da Theodor bliver forelsket ændre tilværelsen sig for ham.

 

Atten grader minus er bog nr 3 i serien om Fabian Risk og jeg skal lige love for at der er action for alle pengene. Personerne er fortsat de samme som i “Offer uden ansigt” men der er gået et stykke tid og tilværelsen har for de fleste også ændret sig drastisk.

Alene familielivet i Riskfamilien er præget af en hustru der nu endelig skal ud og realisere sig selv -hun udstiller kunstværker på et galleri og har gang i et større kunstprojekt, hjemme hos en mandlig kunde. Det er ikke meget familien ser til hende. Fabian forsøger så godt han kan at være lidt sammen med børnene og ved siden af give sin kone de muligheder hun gerne vil have. Men det hele kuldsejler lidt og børnene ryger begge ud på et sidespor.

Bogen har en flot intensitet og holder spændingen hele vejen igennem og ikke mindst slutningen er meget nervepirrende og holder læseren fængslet.

Stefan Ahnhem har skrevet en fremragende kriminalroman og han evner at gøre hovedpersonerne spændende og plausible. Selvom det er de samme personer det handler om er der stadig mange hemmeligheder og udfordringer der skal behandles.

Ikke mindst i Danmark hvor Dunja ligger i åben krig med sin forrige chef, Kim Sleizner. Han har en tendens til at dukke op på de mest ubelejlige tidspunkter med kun et formål: at gøre livet så surt for Dunja som overhovedet mulig

Det bliver meget svært at vente til den næste Fabian Risk bog kommer – men har hørt at der arbejdes på sagen 🙂

 

Faktaboks: 

Titel: Atten grader minus
Serie: Fabian Risk # 3
Forfatter: Stefan Ahnhem
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Lindhardt & Ringhof
Udgivet: 2017 
Sider: 463
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.