Satans datter

Bogen handler om : 

Jan Rose er på grillbar. Han har ekstremt mange tømmermænd, efter en heftig bytur dagen før. Hans barndomsven forsøger at hjælpe – et par baner coke burde kunne gøre det..

Jan er forsvarsadvokat og skal i retten og forsvare en vanekriminel, uden de store chancer for frifindelse. Det går også som forventet og Jan lover sin klient at han lige bliver i retsbygningen, til hans klient bliver hentet og kørt tilbage i fængslet. 

Ventetiden passer lige med, at sagen der kører i naboretsalen bliver færdiggjort. Denne sag er til gengæld en højprofileret sag om bl.a. Trafficking, en sag det meste af Danmark følger med i. Da sagens hovedperson, der bliver kaldt “Hollænderen” skal ud og møde pressen og eskorteres tilbage til fængslet, sker der noget uventet. Lige udenfor retsbygningen bliver han skudt, helt tilfældigt står Jan Rose lige ved siden af.

Nu er politiet overbeviste om at Jan samarbejder med den døde, og han hives ind til afhøring. Der går nogle timer i politiets hovedkvarter og den stakkels tømmermændsangrebne advokat må klare sig på bedste vis. Ovenikøbet med noget af gangsterens blod smurt ud over det hele. 

Den politikommisær der står for afhøringen tager en chance – det kan være Jan Rose bedre kan lede dem til den organisation der står for den trafficking, hvis han er på gaden… Så advokaten slippes løs og bliver straks efter opsøgt af en kvindelige politikvinde, der ligeledes var med til at afhøre ham. Hun beder han indtrængende om hjælp. De er sikre på at der er kvinder der stadig holdes fanget – men hvor er de ???

Politiet har nok at se til – ved siden af nedskydningen foran rådhuset, har de modtaget et trusselsbrev fra “Den rettroende” en international terrorenhed – de har netop gennemført en bombeaktion mod “Pride-optoget” i Sverige – Nu vil de fortsætte deres kurs mod den danske “Pride 2022”.

 

 

Anmeldelsen: 

”Satans datter” er en ny seriestart af forfatteren Walther Rebernik. En forfatter der netop har afsluttet en serie om den Københavnske kriminelle underverden. Bøgerne “Jæger”, “Offer” og “Vidne” er alle anmeldte på denne blog og kan på det varmeste anbefales.

Dette betyder, at nu skal alting opleves forfra, med nyt persongalleri og nye problematikker men ikke nyt miljø. Vi befinder os stadigvæk i den kriminelle underverden i København.

Hovedpersonen Jan Rose er forsvarsadvokat og bliver populært kaldt “Shawarma-advokaten” – han er ikke en stjerneadvokat og tager mest klienter fra det nederste samfundslag i Danmark. Han er et godt valg som hovedperson, for han er en plausibel og “normal” fyr, med alle de hverdagsproblemer almindelige mennesker også har. Han lever et liv i overhalingsbanen og det er ikke hans bopæl der bliver overrendt mest – og han sover heller ikke så meget… 

Bogens hovedtema er Trafficking af afrikanske kvinder, med et helt specielt ydre kendetegn, der forhandles på det sorte net – virkelig uhyggelig læsning, der giver kuldegysninger ned af ryggen – desværre er det meget plausibelt at dette foregår – ikke blot i Danmark. 

Det er en historie om en fyr der helt tilfældigt bliver rodet ind i en masse dramatiske hændelser, og som vi kender forfatteren fra tidligere udgivelser går det ikke stille af. Der er fart over feltet og man keder sig ikke et øjeblik i selskab med “Satans Datter” – der er et værk på næsten 500 sider.

Den kan læses af næsten alle krimielskere, men dem der er til hyggekrimier burde måske vælge noget andet. Der er smæk på og der er rigeligt med Jumpscares og blodige detaljer og fart over feltet. Ingen skal forvente noget når man læser en “Rebernik-bog”, men belave sig på overraskelser i hobetal.

Det er skønt det er en ny seriestart – så kommer der flere bind – glæder mig allerede.

 

Faktaboks: 

Titel: Satans Datter
Forfatter: Walther Rebernik
Genre: Krimi – #1 i serien om Jan Rose
Forlag: Gyldendal 
Udgivet: 2023
Sider: 488
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

 

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen..