De tusind skorpioners forbandelse

Baskerstreet blandt mumier og krybdyr

Mesterdetektiven Vic Baskerstreet er meget forkølet, irriteret og rastløs. Han har skrevet et x i sin kalender, men han kan ikke huske hvad krydset betyder.

Edgar Poulardrovsky, hans tro væbner, for overraskende nok lov til at tage telefonen, da den ringer. En kvinde fra byens rigeste kvarter har modtaget en underlig pakke. Den pusler og lugter og hun tør ikke selv åbne den. Hun ønsker at hyre mesterdetektiven til at undersøge sagen.

De tager afsted og skæbnen vil at, ved et uheld, kommer til at gå ind til anmelders nabo i stedet. Her finder de huset ejer, en professor i egyptologi  død af kulde. Det viser sig at han er blevet lukket ude på sin altan og døren derud til er låst indefra.

Da butleren i huset fortvivlet fortæller at det er en forbandelse der er skyld i ulykken, bliver Baskerstreet nysgerrig, og synes at denne sag er lidt mere spændende end en pakke der pusler og lugter.

På professorens kontor står et egyptisk sarkofag, med hieroglyffer indgraveret i kisten. Inskriptionen siger at alle der forstyrre mumiens søvn, må betale med livet. Mon gådens løsning findes her ?

 

Bogen er en del af en serie. Men den kan bestemt godt læses individuelt, der er så godt som igen henvisninger til tidligere bøger.

Bogen henvender sig til de lidt større børn mellem 9-14. Det er en klassisk mordmysterie i børnehøjde, med et hav af henvisninger til de voksnes “detektiv-helte”. Dette er med til at bogen sagtens kan højtlæses og giver lejlighed til at de voksne kan fortælle om de “rigtige” fiktive detektiver der henvises til.

Det er et fint mysterie som ikke er for indviklet og alligevel vil holde børnene fanget. Der er ikke illustrationer i bogen, og sproget er en smule avanceret, derfor er den ikke egnet til helt små børn.

 

 

Faktaboks: 

Titel: De tusind skorpioners forbandelse
Forfatter: Lasse Bo Andersen
Genre: Børnebog
Forlag:  Tekstogtegning.dk 
Udgivet: 2016
Sider: 164
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)