Sekten der genopstod

Sofia Bauman blev kvinden der endelig fik sat en stopper for de uhyrligheder er foregik på Tågeøen. Hun satte en stopper for Franz Oswald, leder af sekten Via Terra.

Oswald gik langt, langt over stregen. Han ejer en herregård der ligger på Tågeøen i den Svenske skærgård. Gården var omhegnet af et pigtrådshegn, som en anden KZ-lejr. Medlemmerne af sekten måtte udholde nærmest slavelignende forhold. Det værste var, at han havde installeret en 14 årig pige, Elvira på loftet. Her blev hun udsat for overgreb af ekstrem art.

Sofia Bauman der var Oswalds sekretær var den der endelig tog mod til sig og kæmpede imod. Det lykkedes hende, med livet som indsats, at slippe ud af gården, og gå til politiet. Nu skal Franz Oswald stå til ansvar for sine forbrydelser.

Sofia kæmper lidt med sigmatiseringen bagefter. Hun er jo “Pigen fra sekten” og det er svært at finde arbejde på fastlandet. Hun finder dog både en lejlighed og et job på det lokale bibliotek og hun tror at nu kan det normale liv begynde. Men hun tager fejl !

Elvira dukker op på hendes dørtrin, hun er gravid i 7. månede med Oswalds tvillingedrenge, hun er fortvivlet og ønsker ikke at blive mor som 15 årig. Sofia er i 7 sind – hun aner ikke hvad hun skal gøre for at hjælpe den stakkels teenager. Pigens forældre er sært nok tilbage på Via Terra.

Oswald får ca 2 år i fængslet og han superdedikerede advokat gør hvad hun kan for at formidle kontakten mellem herregården Via Terra og deres højtelskede/frygtede leder. Alt skal jo være fint når han kommer hjem.

Men hendes allervigtigste opgave er at sørge for at Sofia bliver forstyrret så meget som muligt. Hendes tilværelse skal forpestes efter alle kunstens regler.

Som titlen indikerer er “Sekten der genopstod” en fortsættelse – Den første del i serien hedder “Sekten på Tågeøen” . >(link til anmeldelse)

Handlingen er en direkte fortsættelse af den første, så det er en ubetinget fordel at læse den først. Her får man en klar fornemmelse af hovedpersonerne og ikke mindst hvad Franz Oswald er for en.

Det der fascinere ved bøgerne skrevet af Mariette Lindstein er, at man ved at hun selv har været fanget i en religiøs sekt, som hun er kommet ud af, efter mange år. Derfor har hun om nogen baggrunden for at skrive om den terror man kan udsættes for, fra personer der er magtliderlige, egocentriske og ikke mindst beregnende.

Man kan undres over hvad der får personer til at følge en sekt, dette giver hun også et godt bud på. Som i den første bog er personerne der er beskrevet i bogen yderst troværdige og man sider gang på gang og krummer tæer over deres loyalitet overfor sekten og ikke mindst Oswald.

Man får også et indblik i hvad sektlederen i denne bog er gjort af. Sofia finder den familiekrønike at hun ledte så meget efter i første bog. Efter endt læsning er det ikke sikkert hendes længsel efter af vide noget om Oswalds fortid er så stor igen.

“Sekten der genopstod” er indimellem virkelig barsk og man når som læser hele følelsesregisteret igennem – vrede, afmagt, håbløshed, sorg og ikke mindst glæde når tingene lykkedes som det skal.

“Sekten der genopstod” er en fremragende, fængslende og rørende roman som alle bør læse.

Faktaboks: 

Titel: Sekten der genopstod
Forfatter: Mariette Lindstein
Genre: Spændingsroman 
Forlag: Gyldendal 
Udgivet: 2020
Sider :379
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen kan læses/lyttes på Bookmate